TAEC
Image default
Sport

3 redenen om als sporter voor supplementen te kiezen

Voor gevorderde sporters is het gebruikelijk om sportsupplementen te gebruiken. Dergelijke supplementen zijn vooral onder krachtsporters populair, maar worden eigenlijk voor allerlei soorten sport gebruikt. Zelfs recreatieve sporters zien tegenwoordig het belang in van bepaalde supplementen.

Waarom is het eigenlijk verstandig om als sporter voor sportsupplementen te kiezen? Je leest in dit artikel drie redenen!

Waarom sportsupplementen?

Dat sporters voor supplementen kiezen, is niet onbekend. Maar waarom is dit eigenlijk zo? De redenen waarom het als sporter een goed idee is om voor sportsupplementen te kiezen, zijn:

1. Je gaat er beter door presteren

2. Spiergroei wordt bevordert door bepaalde supplementen

3. Het aanvullen van tekorten

Het is dus duidelijk dat supplementen specifieke voordelen hebben. Deze voordelen maken het interessant voor sporters om supplementen te gebruiken. Lees verder voor een toelichting van deze drie redenen!

1. Je presteert beter door sportsupplementen

De eerste en direct ook een zeer belangrijke reden: sporters presteren beter door supplementen voor hun sport te gebruiken. Zo geeft het ene supplement (zoals cafeïne tabletten) meer energie en zorgt het andere supplement ervoor dat je sneller en beter herstelt (zoals BCAA-aminozuren), waardoor je je volgende training beter kunt presteren.

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die sportprestaties bevorderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, consistentie, slaap, stress, en andere factoren. Aan deze lijst kunnen sportsupplementen dus ook worden toegevoegd. De juiste supplementen gaan ervoor zorgen dat jij tijdens het sporten betere prestaties gaat leveren.

2. Supplementen bevorderen spiergroei

Hoewel niet iedereen spiergroei als doel heeft, is het voor velen wel gewenst en vinden de meesten het natuurlijk niet erg als ze wat meer spiermassa krijgen. Bepaalde supplementen helpen met het bereiken van spiergroei. Creatine is daarvoor het beste supplement, omdat je tijdens je training meer energie en kracht krijgt én omdat creatine ook uit zichzelf spiergroei bevordert wanneer je regelmatig aan krachttraining doet.

3. Het aanvullen van tekorten

Voedingstekorten komen vaak genoeg voor. Soms weet je hier zelf niet eens van af. Voor een optimale gezondheid is het echter van belang dat je voldoende voedingsstoffen consumeert. Denk hierbij aan vitamines (als vitamine B12 & vitamine D) en mineralen (als magnesium en zink), maar ook aan eiwitten en (omega 3) vetten. 

Soms vallen voedingstekorten op te lossen door simpelweg meer voeding te eten dat specifieke voedingsstoffen bevat. Dat lukt echter niet altijd, bijvoorbeeld omdat je ergens allergisch voor bent of je het echt niet lust. Je kunt dan supplementen gebruiken om die tekorten aan te vullen en ervoor te zorgen dat je wél voldoende eet.

 

https://www.muscleconcepts.nl/