TAEC
Image default
Bedrijven

Afval scheiden: wat is waar? Bij container huren Den Haag

Afval scheiden is een goed idee als je meer milieubewust wilt leven. Bepaalde materialen zoals glas en plastic kunnen bijvoorbeeld hergebruikt worden. Door container huren Den Haag kun je je afval inleveren waar hun je afval een tweede leven geven. Door het hergebruiken van materalen worden er veel energie en geld bespaart.

 

De voordelen van recyclen

Als je doet aan recyclen dan zorg je voor minder broeikasgassen. Dit komt omdat er minder afval verbrand hoeft te worden. Het recyclen van materialen kost een stuk minder energie dan wanneer er grondstoffen gewonnen moet worden voor nieuwe materialen.  Daarnaast bespaar je veel soorten grondstoffen zoals bomen waar papier van wordt gemaakt. Als laatste kan veel stukken landbouwgrond dan gebruikt worden voor het verbouwen van voedsel.

 

Tips voor het scheiden van afval

Ten eerste is het handig als je je afval goed scheidt. Plastic bij plastic, glas bij glas etc.

Op deze manier kan je afval pas echt goed verwerkt worden. Ten tweede kan het gebruik maken van een vuilniszak dat doorzichtig is handig zijn. Zo wordt makkelijker gezien of er geen verkeerde afval tussen zit. 

 

Hoe wordt het afval gerecycled?

Door de waardevolle materialen dat sommige soorten afval bevat kun je soms in zijn geheel opnieuw gebruiken. Een voorbeeld is als je bijvoorbeeld in de kringloop een nieuw shirt koopt of een bepaald meubel. Bij andere soorten afval wordt het eerst uit elkaar gehaald. Zo worden de materialen apart hergebruikt. Het is belangrijk dat bij gescheiden afval niet te veel materialen tussen zit dat er niet thuishoort. Dat wordt ook wel vervuiling genoemd. Het kost een recyclebedrijf veel tijd en geld om deze vervuiling er alsnog uit te halen. Ga dus zorgvuldig om met jouw gescheiden afval.   Het afval dat niet hergebruikt kan worden gaat alsnog in de oven waar het afval wordt verbrand.

 

 

https://afvalcontainerszuidholland.nl/container-huren-den-haag/