TAEC
Image default
Kinderen

Als je kind zes jaar wordt

 

Wanneer je kind zes jaar wordt en strakjes naar groep 3 mag, krijg je als ouder sterk het gevoel dat je kind nu toch wel heel groot wordt!

Die kleuter, die aan jouw hand voorzichtig de basisschool binnen kwam, lijkt te zijn verdwenen. Hier staat een stoer kind, een kind dat gaat leren lezen en schrijven.

 

De ontwikkeling van een kind van zes jaar

 

De ontwikkeling van een kind van zes jaar is een fascinerende. Niet alleen breekt het moment aan dat de boeken – letterlijk – voor je kind opengaan en dat je kind briefjes voor je op de keukentafel achterlaat.

Ook op emotioneel vlak maakt je kind grote sprongen. Wat heel mooi is om te zien, is hoe sociaal een kind van zes wordt. Heeft een kleuter nog wel eens het idee dat de wereld van ham/haar is, een zesjarige weet dat dat niet zo is. Een zesjarige begrijpt hoe de wereld in elkaar zit, wat recht is en wat krom. En met deze nieuw verworven kennis, durft hij iedereen aan te spreken…ook ( of juist?) papa en mama…

 

Het belang van afspraken

Omdat je kind nu in staat is om afspraken te begrijpen en te waarderen, is dit een goed moment om je kind op te geven voor een teamsport. Als je kind tenminste een teamspeler is…Sommige mensen zijn van nature solist en daar is ook niks mis mee. Als je kind niet zo sportief is aangelegd, maar wel een teamspeler is, kan je ook eens kijken of er bij jouw in de buurt geen theaterschool is, met een afdeling basisschool! Daar kunnen kinderen ook zoveel voldoening uit halen.

 

Bedtijd

Kinderen van zes jaar mogen groot en stoer lijken, ze hebben nog steeds veel slaap nodig. En ook de nodige rust…dat is echt een taak voor jou als ouder, om dat in de gaten te houden en in goede banen te leiden. Want natuurlijk is je zesjarige nooooooit moe!

 

BabyenKind

Op de website van BabyenKind vinden duizenden ouders per dag antwoorden op grote en kleine opvoedvragen. Alle artikelen zijn heldere taal geschreven en geven nuchter de feiten weer, daar waar het kan met een beetje humor. Maar vooral met veel gevoel voor wat een kind beweegt

https://www.babyenkind.nl/ontwikkeling-van-kind-van-6-jaar/