TAEC
Image default
Bedrijven

Als je kindje gaat lopen

Het klinkt erg cliché, maar als je een baby hebt, gaat de tijd razendsnel. Voor je het weet is daar het eerste lachje, het allereerste flesje en gebrabbel tot je er bijna gek van wordt. Zo ook het lopen. Niet elke baby ontwikkelt zich even snel, maar feit is dat (bijna) alle baby’s op een gegeven moment gaan staan beetje bij beetje. Uiteindelijk zullen ze dit combineren met de eerste paar stappen. Vanaf dat moment is het gedaan met jouw rust.

Eerste schoenen baby

De eerste schoenen baby hebben niet dezelfde functie als schoentjes voor bijvoorbeeld peuters en kleutertjes. Bij de eerste schoenen baby draait het allemaal om de zachtheid van de schoentjes en warmte. Het zooltje moet stroef zijn, maar het schoentje mag absoluut geen stevige buitenzool hebben. Daarnaast dienen de schoenen goed om de voetjes van je kindje te zitten. Per slot van rekening moet je kindje leren lopen en hierbij is het niet erg bevorderlijk om voortdurend loszittende schoentjes te dragen.

Welke maat schoentjes?

Het leren staan, blijven staan en voorzichtige stappen zetten, gaat in fases. Geen enkel kindje kan in één keer opstaan en gaan lopen. Een flinke ondersteuning van goede schoenen is hierbij dus essentieel. Zowel te grote als te kleine schoentjes zijn funest en dragen niet bij aan een gedegen ontwikkeling. Bij een te grote schoen, kan jouw kindje onzeker raken als hij of zij die eerste stappen wil gaan zetten. Een te kleine schoen zorgen ervoor dat de voet van je kindje niet helemaal plat staat en het gewicht van je kleintje dus totaal niet kan dragen. Je komt er vrij eenvoudig achter welke maat schoentjes jij nodig hebt voor jouw kindje. Zorg ervoor dat je het voetje van je kind op je hand legt en leg er een liniaal of meetlint naast. Nadat je het voetje hebt opgemeten, is het belangrijk dat je er 0,5 of 1 cm bij optelt. Alle centimeters bij elkaar opgeteld zijn de voetmaat van je kindje. Het is tevens goed om te weten dat je vrijwel altijd een maattabel tegenkomt als je gaat shoppen voor schoentjes.

https://www.vertbaudet.nl/schoenen/baby-schoenen-16-26/eerste-stapjes-18-23.htm