TAEC
Image default
Woning en Tuin

Aluminium kozijnen schilderen

Aluminium schilderen kozijnen is niet nodig maar kán wel! Bijvoorbeeld als je de kleuren zat bent of als er beschadigingen op het raamkozijn zitten. Laat dit doen door een ervaren schilder zodat je zeker weet dat je kozijnen er netjes uitziet!

Waarom aluminium kozijnen schilderen?

Aluminium is een sterk materiaal dat niet wordt aangetast door neerslag. Hierdoor blijft het lang mooi en hoef je het niet te schilderen.

Waarom zou je dan toch een aluminium kozijn verven?

Het kan zijn dat je net een huis hebt gekocht met aluminium kozijnen, maar dat je de uitstraling van het metaal helemaal niet zo mooi vindt. Of wanneer de beschermlaag van een oud aluminium kozijn al heel erg beschadigd is.

Wat kost aluminium kozijnen schilderen?

De gemiddelde prijs voor het schilderen van aluminium kozijnen liggen voor binnenkozijnen rond de €35,- tot €40,- per uur en buitenkozijnen schilderen kost je gemiddeld €40,- tot €50,- per uur. Het verven van aluminium kozijnen is een tijdrovende klus, omdat de juiste voorbereidingen erg belangrijk zijn voor een mooi resultaat. Hierdoor liggen de kosten iets hoger dan wanneer je een houten of zelfs een kunststof kozijn zou laten schilderen.

Aluminium kozijnen schilderen: kosten 2022

Welk kozijn             Gemiddelde prijs* (inclusief verf, materiaal en btw)

Binnenkozijnen          €35,- tot €40,- per uur

Buitenkozijnen           €40,- tot €50,- per uur

Bron: https://www.de10beste.nl/schilders/

 

Hoe schilder je een aluminium kozijn?

Zoals gezegd is het schilderen van een aluminium kozijn een tijdrovende klus. Hieronder leggen we uit hoe een schilder hierbij te werk gaat:

  • Stap 1: de schilder plakt de ramen, muren en vensterbank af.
  •  
  • Stap 2: het ontvetten en schuren van het kozijn. Dit is belangrijk omdat dit zorgt voor de beste hechting van de verf. Dit is belangrijk om het mooiste eindresultaat te krijgen. De vakman maakt het kozijn schoon en vetvrij, schuurt het kozijn dan en ontvet het kozijn nogmaals.
  • Stap 3: grondverf aanbrengen. Nu brengt de schilder een grondverf aan. Hij laat deze helemaal drogen voordat hij het oppervlak nog eens opschuurt.
  • Stap 4: hierna brengt de vakman de eerste laag lak of verf aan. Dit wordt aangebracht in twee dunne lagen voor het mooiste resultaat.