TAEC
Image default
Gezondheid

Baan verloren: 3 tips die je kunnen helpen

Mijn baan is niet mijn leven

Ik heb er altijd naar gestreefd een routine te creëren die me eraan zou herinneren dat mijn baan een deel van mijn leven is, maar niet mijn hele leven.

Het is gemakkelijk om ondergedompeld te raken in alles wat er op het werk gebeurt – alle persoonlijke dynamiek, alle uitdagingen, overwinningen, projecten, vergaderingen, reizen, enz. – tot op zo’n diep niveau dat we ons werk als ons hele leven gaan beschouwen. Per slot van rekening is werk vaak wat we doen, waar we over praten en denken, de hele dag, elke dag.

Maar ik merkte dat elke keer als ik me het meest gefrustreerd voelde op het werk, ik precies dat aan het doen was: naar het werk kijken alsof het mijn hele leven was. En als het niet goed ging op het werk, had ik het gevoel dat mijn hele leven niet goed ging. Telkens als ik de dingen in perspectief plaatste en werk als slechts een deel van mijn leven zag, werden mijn frustraties minder.

Op dit moment, na mijn ontslag, is dit soort strategie absoluut essentieel. We moeten ons werk zien als een deel van ons leven (een essentieel deel, natuurlijk), en we moeten zien wat ons leven is buiten ons werk. Nu is de perfecte gelegenheid om te zien wat er is, buiten die grote brok tijd en energie die we werk noemen.

En als je het gevoel hebt dat er niets meer is, let dan beter op. Wie heb je om je heen? Wat zijn de dingen die je het meest interesseren? Wat zijn de dingen die je graag doet, zelfs zonder loonstrookje? En wat geeft je plezier of verlichting als je je down voelt? Dit is een tijd om aandacht aan jezelf te besteden en te ontdekken wie je bent onder de sluier van oude routines.

Mijn carrière definieert me niet

Tot op zekere hoogte kun je het gevoel hebben dat je carrière je definieert, vooral als je het gevoel hebt dat je baan je leven definieert, of als je het grootste deel van je leven hebt besteed aan het opbouwen van een carrière die aansluit bij je interesses. De status van je carrière maakt je echter geen beter of slechter mens, of een meer of minder waardevol persoon voor de samenleving. En dit is een cruciaal punt om in te zien.

Als we onze baan verliezen, kunnen we het gevoel krijgen dat we niet langer nuttig zijn voor de gemeenschap, en dat kan een diep gevoel van onwaardigheid geven. Maar hoe de wereld nu gevormd wordt, hopelijk zullen we terugkeren naar werk dat bewuster, relevanter en minder schadelijk is voor iedereen.

Als je het gevoel hebt dat je je gevoel van identiteit verloor toen je je baan verloor, werk er dan aan om je identiteit in deze crisis terug te vinden. Zijn dit niet de tijden die ons echt definiëren? Hoe we omgaan met onzekerheid en moeilijke tijden?

Het is oké om te rouwen

Met zoveel advies over positiviteit overal, is het niet verwonderlijk dat we ons slecht voelen voor het feit dat we ons blauw voelen of een gebrek aan energie en geduld hebben, en we denken dat we op de een of andere manier direct productief moeten zijn. Als we het moeilijk hebben, is het nuttig om even stil te staan en ons af te vragen: Is het redelijk wat ik van mezelf eis? Is het redelijk vandaag? Kan ik een pauze nemen? Kan ik een beetje aardiger zijn? Chatten met mediums kan je helpen om het verlies van een baan zingeving te geven. Zij kunnen je helpen niet beantwoorde vragen helder te krijgen

Hoe goed je het verlies van je baan ook opneemt, je maakt een enorme verandering in je leven door. De mensen die je ontmoette, de plaatsen waar je kwam, en wat je elke dag deed, zullen allemaal veranderen. Dat is enorm. Dus het is goed om te rouwen om dat verlies. Geef jezelf de ruimte om de pijn te ervaren, zonder oordeel en onrealistische verwachtingen.

Elke keer dat ik in mijn leven een sprong in het diepe waagde, kreeg ik te maken met moeilijke tijden en bevredigende successen. En het leven is altijd zoeter geweest bij die tegenslagen en overwinningen, want toen voelde ik dat ik echt leefde.

Natuurlijk is het geweldig, en noodzakelijk, om zekerheid in het leven te hebben, maar onze ware aard is bedraad voor onzekerheid. In werkelijkheid weet niemand elke morgen wat de dag zal brengen. Je zou die dag verliefd kunnen worden of een geliefde verliezen. Misschien krijg je promotie, of verlies je je baan. Dat is de aard van het leven, onvoorspelbaar. Maar het is ook die onvoorspelbaarheid die ruimte biedt voor grote dingen die kunnen gebeuren. Of waarom zou je anders een lot uit de loterij kopen, een reis naar een exotisch oord maken, of een nieuwe relatie beginnen met een vreemde op wie je verliefd bent geworden?

Kunnen we ons denken zo aanpassen dat we deze moeilijke tijd door de lens van de mogelijkheden zien? Ik geloof van wel.

We moeten gewoon vertrouwen hebben in het onbekende en geduldig en aardig voor onszelf zijn. We kunnen geloven dat de wereld vergaat, of we kunnen geloven dat de wereld verandert. We kunnen huilen omdat we onze baan kwijt zijn of glimlachen omdat we een kans hebben gekregen.

Tenslotte neemt het universum altijd mensen aan, en je bent maar een korte tijd verwijderd van een nieuwe baan.

Mediumchat van Spiritchat helpt je bij al je vragen omtrent werk, liefde en spirituele vragen.