TAEC
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beter feedback geven en ontvangen met DISC

 

DISC Training

 

Met een DISC training krijgen we snel inzicht in elkaars karakter. We zijn allemaal anders, echter geef DISC inzicht in 4 kwadranten waarin elk karakter te plaatsen is. Binnenkort is het Sint Maarten. En voordat je een DISC training start, is het interessant om eens te kijken hoe de verschillende DISC karakters zich gedragen.

 

Voorafgaande aan DISC Training de karakters bekijken

 

Het wordt niet overal in het land gevierd maar vanavond is het Sint Maarten. Er bestaat dus de kans dat er kinderen langs de deur komen. D-stijl Er is nog tijd om actie te nemen voor vanavond. Laat thuiskomen of toch nog een traktatie in huis halen. Je wilt natuurlijk niet uitgemaakt worden voor een Kikkerdril. Iemand die niets geven wil I-stijl Natuurlijk is het ook een leuke traditie. Je opent de deur en vindt een groepje wat verlegen kinderen met lampionnetjes die een liedje uitstamelen. En dan de tasjes uitsteken voor de lekkernijen! S-stijl Zeker ook in nieuwbouwwijken heeft het een sociaal bindende functie. Veelal gaan mensen samen op stap en staan de ouders aan het begin van je tuinpad te wachten op hun kids. C-stijl De oorsprong van dit (bedel)feest is wat onduidelijk. Maar wat apart is, is dat het in de huidige vorm relatief nieuw is. Pas vanaf de jaren 60 en het nog in belangstelling toeneemt.

 

Wat is je natuurlijke manier van doen? Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten!

 

Feedback geven en ontvangen, rekening houdend met DISC

 

Feedback geven en ontvangen is belangrijk als je als team beter wilt presteren. Rekening houden met elkaar voorkeuren, voortkomende uit elkaars karakter is daarbij essentieel. Zomaar een training feedback geven en ontvangen is niet effectief als je niet weet hoe we in elkaar steken. Hoe mooi zou het niet zijn als je het geleerde tijdens een training feedback geven en ontvangen effectief kunt toepassen na de training en daarbij ook echt elkaar kunt helpen? Dat doe je dus met DISC!

 

https://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/zakelijk/