TAEC
Image default
Entertainment

Cartoon filmpje

Keek jij ook elke morgen naar een cartoon of bedoel ik een tekenfilm? Met het woord cartoon wordt ook wel eens tekenfilms aangeduid, maar eigenlijk betekend het wat anders. Met een cartoon wordt een humoristische tekening bedoeld. Een cartoon kan ook worden gebruikt om maatschappelijke trends aan te kaarten of het wordt als een middel gebruikt om ergens commentaar op te leveren. Een tekenfilm of een cartoon animatie, is een animatiefilm waarvan afzonderlijk de beelden zijn getekend. Denk hierbij aan de tekenfilm Pokémon of Spongebob. Wat een tijden waren dat hé!

 

Cartoon laten maken

Een cartoon laten maken voor je bedrijf om een boodschap uit te zenden naar je publiek, kan een goed plan zijn. Let wel op! Cartoons kunnen door hun kritische ondertoon aanleiding geven tot controverse en protest. In Nederland is er zelf een discussie ontstaan over wat je wel en niet mag weergeven met een cartoon. De discussie heeft als onderwerpen te maken met zelfcensuur en de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Een boodschap kan je dus heel makkelijk over brengen door een cartoon, maar wellicht is een tekenfilmpje maken, een risicovrijere optie.

 

Cartoon animatie laten maken

Ooit als bedrijf aan een cartoon animatie gedacht? Je kan zo je boodschap heel makkelijk overbrengen aan je doelgroep en tegelijkertijd ze vermaken! Een cartoon maken kan lastig zijn als je het alleen wilt doen. Je moet diverse keren eigenlijk dezelfde cartoon tekenen met minimale veranderingen. Ook kan het lastig zijn om jou boodschap voor ogen te houden terwijl je bezig bent met al deze tekeningen te maken. Wist je dat professionals vaak een cartoon kunnen maken binnen een week? Een cartoon animatie laten maken lijkt hierdoor praktisch de beste optie.