TAEC
Image default
Bedrijven

CE keuring aanvragen? HMPA helpt u met uw CE verplichtingen

HMPA uit Vorden is een adviesbureau met veel kennis van CE markering en risicoanalyse. Dit bedrijf adviseert al jarenlang bedrijven uit uiteenlopende branches en houdt zijn kennis op peil door middel van workshops en opleidingen. U heeft verplichtingen inzake de veiligheid van de gebruikers van uw producten en de werknemers die uw machines gebruiken. HMPA geeft advies en ondersteuning als u voor deze producten of machines een CE certificering wilt aanvragen.

Aanvraag CE keurmerk

Als een product of machine een CE markering heeft, dan betekent dit dat de importeur, distributeur of fabrikant voldoet aan de Europese eisen die voor de productgroep gelden. De fabrikant of importeur moet zelf nagaan of het product aan de Europese regels voldoet en heeft een dossier nodig waaruit de veiligheid van gebruik blijkt. Ook als een product door derden of buiten de EU is gemaakt, dan moet het wel voldoen aan de Europese regelgeving. Wilt u een CE keuring aanvragen, dan kan HMPA u helpen met het schrijven van een verklaring van overeenstemming met de richtlijn, oftewel de conformiteitsverklaring.

HMPA helpt om aan de geldende veiligheidseisen te voldoen

De CE verklaring en de CE markering geven aan dat uw product voldoet aan de Europese veiligheidsrichtlijnen. Er zijn circa twintig productgroepen die een CE markering en CE verklaring nodig hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor speelgoed, afstandsbedieningen en elektronische apparaten, maar ook voor machines, heftrucks en bouwproducten. Bent u importeur van landbouwmachines of boten? HMPA heeft al diverse bedrijven die deze producten fabriceren of importeren bijgestaan om te voldoen aan de wetgeving.

Neem vrijblijvend contact op met HMPA voor meer informatie over een CE keuring. De adviseur komt graag op uw bedrijf langs om uw producten of machines te bekijken en een offerte op te maken!

https://www.hmpa.nl/