TAEC
Image default
Verbouwen

Contactlijm voor de professional

Lijm heb je in alle soorten en maten. Het kan voor verschillende doelen gebruikt worden. Zo heb je knutsellijm, maar ook lijm dat in de bouw gebruikt wordt. Zo is er lijm dat door de consument gebruikt wordt en lijm dat slechts te gebruiken valt door professionele bouwers. In dit artikel gaan wij het hebben over lijm voor professionals.

Deze lijm wordt geleverd in een speciale drukvat. Voor elke wens en lijmmogelijkheid heb je verschillende soorten lijm. Het is als bouwer om te kijken welke lijm er nodig is bij een bepaald project. Je hebt voorwerpen in de bouw die moeilijk hechten. Deze onderdelen moeten echter wel aan elkaar gelijmd worden om het project af te maken. Als dit je doel is koop je lijm die extra goed hecht. Deze lijm wordt in een drukvat aangeboden om ervoor te zorgen dat je lijm makkelijk aan te brengen is. Het voordeel van een drukvat is ook dat er meer lijm in past dan in lijmpistool van een hobbybouwer. In bouw moet vaak grote oppervlakte gelijmd worden. Daarom is lijm in een drukvat ideaal voor de bouw. Je hebt ook lijm die tegen extreme hitte kan. Je hebt bijvoorbeeld onderdelen die gesoldeerd zijn en waar nog een beetje lijm op moet. Als een onderdeel uit de bouw te heet is, heeft het weer gevolgen voor het hechten van het product. Het voordeel van de lijm van tegenwoordig is: Het is geproduceerd voor gebruiksgemak, ze zijn duurzaam geproduceerd. De techniek waarmee de lijm is gemaakt wordt steeds beter en beter. Door de hoge eisen is dit een goede lijm voor de techniek, bouw en transport.

Ben je als professional om voor het gebruik van contactlijm, dan zou ik hem zeker eens toepassen binnen je project. Hopelijk ben je tevreden over het product net zo als wij.

https://www.meiboom.eu/contactlijm