TAEC
Image default
Bedrijven

De beginnend wijndrinker

Heb je in je leven genoeg bier gedronken en zou je graag eens meer aan de wijn willen, dan kun je wijn leren drinken. De beginnend wijndrinker begint veelal met het drinken van de zoete, witte wijntjes. Dit smaakt prettiger dan rode wijn. Voor een heleboel mensen is rode wijn net een stapje te ver als ze beginnen met wijn drinken. Rode wijn zou niet lekker zijn, terwijl je rode wijn pas kunt waarderen als je deze wijn vaker hebt gedronken. Hier gaat wat tijd overheen. Wat het leuke is aan wijn, is het feit dat je mooie combinaties kunt maken met gerechten. Wijn en spijs is dan ook iets wat veel mensen geweldig vinden. De smaakexplosie die volgt na het nuttigen van een verfijnd gerechtje met als begeleider een goed wijntje, is een hemelse belevenis. Leer binnen een mum van tijd rode wijn drinken en je kunt intens genieten.

Kwaliteit boven alles

Natuurlijk is het kopen van dure wijn wellicht zonde als je een beginner bent op wijngebied. Toch is het aan te raden om altijd voor kwaliteit te gaan. Dit is helemaal het geval met rode wijn. Goedkopere rode wijn veroorzaakt een nare nasmaak waardoor je de wijn niet goed leert te waarderen. Kies daarom altijd voor een goede rode wijn, waar je mee kunt oefenen. Alleen dan leer je de complexe tonen die sommige wijnen bezitten echt goed kennen. Heb je al een kleine verzameling wijnen staan thuis, dan zijn wijnmeubels zoals wijnkoelkasten ideaal. Wijnkoelkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Zeker de fanatieke wijndrinker zal zijn of haar wijnen bewaren in een daarvoor bestemd kastje bijvoorbeeld.

De perfecte begeleider bij een heleboel gerechten

Wijn-spijs combinaties zijn leuk en interessant om te ontdekken als je enigszins culinair bent ingesteld. Voor veel mensen is het een soort van topsport om de perfecte wijn te matchen aan een bepaald gerecht. Wanneer je het juiste gerecht hebt gecombineerd met een wijn, zullen de smaken van de wijn prima omhoogkomen en dan pas proef je hoe goed de wijn is. De wijnkeuze bij een diner is dan ook afhankelijk van het gerechtje. Zo past een Chianti goed bij pasta met een volle tomatensaus bijvoorbeeld. Een Pinot Noir kun je heerlijk drinken terwijl je geniet van een zalmgerecht. Ben je een vleesliefhebber? Probeer dan eens een Trempanillo te drinken bij jouw steak of biefstuk. Cabernet Sauvignon gaat goed met chocolade en als je een diner het liefst op een hartige manier eindigt, kun je jouw geluk helemaal op. Vrijwel elke rode wijn past namelijk goed bij de wat hardere kaassoorten.