TAEC
Image default
Bedrijven

De buitenkant van je huis winterproof maken

Het wordt weer vroeg donker wat betekent dat de winter voor de deur staat. De kaarsen kunnen weer aan en we kunnen lekker kneus op de bank zitten met een warme deken. Makelaar Geleen helpt bij het kopen of het verkopen van je huis. Zoals makelaar Geleen je zal zeggen, het is niet alleen belangrijk om de binnenkant van je huis winter klaar te maken maar de buitenkant kan ook niet ontbreken. Denk aan de tuinmeubels die weer opgeborgen moeten worden of het schoonmaken van de dakgoot.

 

Tip 1: De tuin moet winterproof worden gemaakt

Inmiddels is het november en ligt de zomer al een tijdje achter ons. Dit betekent dat de tuin weer minder benut zal worden. De tijd is aangebroken om de tuinspullen netjes op te ruimen. Denk aan de parasol, kussens die je gebruikt voor de tuinmeubelen en het zwembad die die komende maanden onder het zeil zal liggen. Zorg ervoor alle spullen vochtvrij worden opgeborgen. De tuinmeubelen kunnen binnen worden gezet. Als dit niet mogelijk is in jouw situatie, dek ze dan goed af. Vergeet ook zeker niet de barbecue een grondige poetsbeurt te geven. De planten moeten natuurlijk ook winterproof gemaakt worden. Snoei de heggen en de struiken voordat de flinke kou begint, maai het gras voor de laatste keer maar niet te kort. Ben je van plan om bloemen te laten groeien, plant de bloembollen dan op tijd.

 

Tip 2: Pak de ladder en ga het dak op

Het schoonmaken en controleren van het dak is een belangrijk klusje om je huis winter klaar te maken. Niet alleen het schoonmaken van de dakgoten maar ook de zonnepanelen en de dakbedekking controleren is essentieel. Het is geen fijn klusje maar je huis kan een warmtelek krijgen waar de warmte verloren kan gaan via het dak. Daarnaast kun je ook de bladeren van de dakgoothalen waardoor je lekkages kunt voorkomen.

 

Tip 3: vergeet de waterkraan niet

Het laatste wat erg belangrijk is om je huis winterklaar te maken is het afsluiten van de buitenkraan. Als je dit niet doet dan kan dat veel schade veroorzaken. Als het gaat vriezen dan kunnen de leidingen die nog gevuld zijn met water namelijk springen. De waterkraan moet dus goed afgesloten worden. Zo voorkom je waterschade.

https://wijmakelaars.nl/