TAEC
Image default
Marketing

De gevaren van het gebruik van stockfoto's op je blog

Als je een blogger bent, weet je hoe belangrijk het is om afbeeldingen te gebruiken om tekst op te breken en lezers betrokken te houden. Maar in de huidige oververzadigde markt volstaat het niet langer om gewoon stockfoto’s te gebruiken. Als je wilt dat je blog opvalt, moet je originele, eigen afbeeldingen gebruiken. Dit is waarom:

De risico’s van het gebruik van stockfoto’s

Stockfoto’s zijn foto’s die zijn genomen door professionele fotografen en vervolgens beschikbaar zijn gesteld voor aankoop via websites met stockafbeeldingen. Veel bloggers denken dat ze, omdat ze voor de foto hebben betaald, ermee kunnen doen wat ze willen – maar dat is niet waar. In feite kan het gebruik van een stockfoto op je blog meer kwaad dan goed doen.

Ten eerste zijn stockfoto’s vaak van lage kwaliteit. Door een foto van lage kwaliteit op uw blog te gebruiken, geeft u de lezers de indruk dat uw blog ook van lage kwaliteit is. Ten tweede zijn stockfoto’s algemeen – en in een wereld waar lezers naar authenticiteit verlangen, is algemeen niet voldoende. Ten slotte worden stockfoto’s vaak te veel gebruikt – wat betekent dat als u er een op uw blog gebruikt, de kans groot is dat iemand anders dat ook heeft gedaan.

Dus wat is het alternatief?

Gebruik originele, eigen afbeeldingen. Beelden die je zelf hebt gemaakt of die iemand voor je heeft laten maken. Dit soort afbeeldingen zijn van hoge kwaliteit, authentiek en uniek – drie dingen waarmee je blog zich kan onderscheiden van de rest.

Als je op zoek bent naar manieren om je blog visueel aantrekkelijker te maken, is het dumpen van stockfoto’s een goede plek om te beginnen. Maak je eigen foto’s of huur een professionele fotograaf in om er een paar voor je te maken – je lezers zullen je dankbaar zijn!