TAEC
Image default
Woningen

De grootste verschillen tussen een huis kopen in Nederland en Spanje

Hoe gaaf, als je een woning in het buitenland gaat kopen. Dit is voor velen een droom. Deze droom brengt alleen veel regelwerk met zich mee. Het is dan ook goed om alles goed uit te zoeken, zodat je ook weet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van vastgoed in het buitenland. Het is ook handig om te weten wat de verschillen zijn in Nederland en Spanje als je een woning wilt kopen. In dit artikel kan jij er alles over lezen. Zo ben jij goed voorbereid. Een tip, zorg voor extra hulp bij het regelen van een woning in het buitenland. Dit kan op juridisch gebied zijn, maar ook als je een woning wilt kopen in Estepona. Bij Excellent Marbella staan ze altijd voor je klaar bij zulke zaken, ideaal!

Hoe vind je een huis in Spanje?

Het is natuurlijk als een de stap om een huis te gaan vinden in Spanje als je daar een woning wilt gaan kopen. Het is belangrijk dat je ook eerst je wensen op een rijtje zet. Zo kan je gericht gaan zoeken. Als je alles op een rijtje hebt gezet, kan je jouw eisen en wensen waar gaan maken. Vergelijk woningen en kijk welke het beste bij jou en jouw lijstje passen. Dit kan een lange zoektocht worden, maar hoeft niet per se. Een groot verschil tussen Spanje en nederland is dat je in Spanje een huis moet zoeken bij een makelaar. In Nederland kan je ook kijken bij een site zoals Funda. Daarnaast is het ook zo in Spanje dat je meerdere makelaars nodig hebt als je jouw woning in Spanje wilt verkopen. Dit is ook een verschil tussen Nederland en Spanje. 

Hoe werkt een bezichtiging in Spanje?

In Spanje kan je meerdere bezichtigingen op een dag plannen. In Nederland komt dit niet vaak voor, maar omdat je maar kort in Spanje bent, is het handig om dit wel te doen. Het is dan handig om meerdere bezichtigingen op een dag te maken, zodat je ook een goed beeld krijgt van de woningen in Spanje. Op deze manier kan je meerdere woningen bezichtigen. 

Wat moet ik regelen als ik een woning in Spanje wil kopen?

Als jij jouw droomwoning gevonden hebt, wil je natuurlijk een bod uitbrengen. Je moet dan alleen wel een aantal zaken van tevoren op orde hebben om de koop af te ronden. Controleer altijd de eigendomspapieren, het koopcontract en of de waarde van de woning wel klopt met het bod. Zo bied je ook nooit te hoog. Kijk ook nog of alle openstaande rekeningen betaald zijn. Zo zit jij er niet mee. Dit moet je in Nederland ook controleren, dus hier zit niet echt een verschil in. Het is wel belangrijk dat het wel gedaan wordt.