TAEC
Image default
Bedrijven

De soorten werk in de zorg

In de corona tijden was er een moment waarbij heel Nederland voor het zorgpersoneel door heel Nederland klapte. Dit omdat door het huidige corona virus zorgwerknemers het nog zwaarder hebben. Ze hebben momenteel meer zorgdruk doordat zij zich enkel bezighouden met het verzorgen van mensen die de hulp erg nodig hebben. De maatschappij is dan erg blij met het zorgpersoneel. Werken in de zorg is echter niet alleen werken in een dokterspraktijk of een ziekenhuis. Zorgpersoneel werkt ook in bejaardentehuizen en achter de schermen. Denk hierbij aan pathologen en klantenservice medewerkers. Benieuwd welke soort baan in de zorg bij u past? Lees dan verder!

 

Directe zorg

Directe zorg is zorg waarbij u vrijwel altijd wel een certificaat of diploma voor nodig heeft. Zo kunt u niet zomaar een dokter of psychiater worden. Hier dient een studie voor gedaan te worden om deze functie te mogen vervullen. Wanneer u een studie hebt gedaan voor een specifieke richting, dan zult u een grote kans hebben op werk. Dit heeft te maken met het feit dat er altijd zorg nodig is. Daarnaast betalen werkzaamheden in de zorg goed. Dat mag echter ook wel als u 4 jaar studeert voor bijvoorbeeld tandarts. Zo heeft u wel een zekerheid na het behalen van uw diploma voor een gespecialiseerde zorg richting.

 

Indirecte zorg

Wanneer mensen indirecte zorg horen snappen ze vaak niet wat hiermee bedoeld wordt. Letterlijk wordt met indirecte zorg bedoeld dat u van een afstand de persoon in kwestie zorg bied. Een goed voorbeeld van indirecte zorg is werken als medewerker klantenservice ohra. Als medewerker klantenservice ohra houd u zich vooral bezig met alle (potentiele) klanten die naar de klantenservice van ohra bellen voor vragen rondom de verzekeringen. U gaat dan alle vragen van de bellende klanten beantwoorden. Houd er wel rekening mee dat bij zulke soort banen wel een training komt kijken. Tijdens zo’n training leert u alle informatie rondom ohra. Zo kunt u alle vragen van klanten beantwoorden. U wordt dan het eerste aanspreekpunt bij ohra. Daarnaast kunt u gespecialiseerd worden op bepaalde vlakken binnen de klantenservice van ohra. Denk hierbij aan de afdeling verkoop of de afdeling marketing. U wordt dan het persoon waar de doorverwijzingen voor binnenkomen. Daarnaast kunt u werkzaamheden op de computer verrichten voor ohra.

 

 

https://www.klantenservicetelefoon.nl/verzekeringsbedrijven/ohra/

https://web-wings.nl/