TAEC
Image default
Bedrijven

De transportsector in Nederland

In de transport sector Nederland zijn tegenwoordig een aantal problemen te herkennen. De huidige capaciteit bijvoorbeeld, die is op dit moment een grote zorg. In de transport sector Nederland zijn de economische vooruitzichten goed, maar toch zorgt dit voor een probleem in capaciteit. Doordat de sector groeit is er een gebrek aan personeel. Ook is de Brexit een probleem of in ieder geval de gevolgen hiervan. Daarnaast is de verduurzaming ook een probleem wat in de weg zit. Om de groei van de transport sector Nederland vast te houden moeten deze problemen worden opgelost. Dat kan natuurlijk niet in een keer. Toch werkt de transport sector Nederland hier wel hard aan.

 

Personeel

Zoals net al benoemd is de capaciteit een probleem. Er is een tekort aan logistiek personeel. Dit probleem is overigens niet alleen in de transport sector in Nederland een probleem, maar in heel Europa. Doordat er een tekort is aan logistiek personeel worden de transportmogelijkheden automatisch beperkt. Er staan natuurlijk vacatures open, maar die worden maar erg moeizaam ingevuld. Organisaties tegenwoordig moeten natuurlijk snel reageren op de markt die alsmaar blijft groeien. Klanten willen hun goederen namelijk snel in huis hebben en dat ook nog eens tegen een lage prijs.

 

Brexit

Ook de Brexit speelt een rol in de problemen van de transport sector in Nederland. Door het tekort aan chauffeurs in Groot-Brittannië zijn de salarissen naar een hoogtepunt gedreven. Dit houdt in dat de lonen in de transport sector erg hoog zijn, maar er amper mensen te vinden zijn. Niet alleen logistiek personeel te kort is een gevolg van de Brexit, maar ook douanepersoneel is lastig te vinden.

 

CO2

De CO2 uitstoot van de transport sector Nederland moet een heel stuk omlaag. Voordat dat gaat gebeuren moet er nog veel gedaan worden. Dit probleem kan op meerdere manieren worden aangepakt. Zo zijn er ontwikkelingen van emissie loze vrachtwagens die aangedreven worden op elektriciteit. Ook kunnen halflege of lege vrachtwagens vaker voorkomen worden. De route kan efficiënter worden ingedeeld zodat dit steeds minder gaat gebeuren. Daarnaast zou het een oplossing kunnen zijn om kunststof pallets te gaan gebruiken.

https://cargors.com/nl/huidige-capaciteit-problemen-transportsector-nederland/