TAEC
Image default
Aanbiedingen

De verschillen tussen een Macbook Air en MacBook Pro duidelijk gemaakt

Ben je op zoek naar een Mac laptop en kun je maar niet kiezen tussen een MacBook Air en een MacBook Pro? Heb je niet geheel inzichtelijk wat de verschillen zijn tussen een MacBook Air en een MacBook Pro? In dit artikel zullen we je duidelijkheid geven op al je vragen en dilemma’s waarmee je worstelt. Kom erachter waarvoor MacBook Airs worden gebruikt, en waarvoor MacBook Pro’s worden toegepast. Wat je het beste kunt aankopen hangt voor een groot deel af van hoe je de laptop gaat gebruiken. En welke punten je bij het aankopen het meest belangrijk vindt.

Prijsklasse en budget

Een MacBook Air is doorgaans goedkoper dan een gemiddelde MacBook Pro. Dit komt doordat er minder krachtige hardware is gebruikt voor de MacBook Air. Kijkend naar prijs, betekent dit dat de instap MacBook Air €1099 nieuw kost, waar de goedkoopste MacBook Pro je €1299 kost. De prijs van een MacBook Pro kan oplopen tot enkele duizenden euro’s, waar de duurste MacBook Air je max. €1300 kost.

Gewicht, dimensies en design

De MacBook Air serie, heeft zich zoals de naam “Air” aangeeft, ontwikkelt tot zeer lichte laptops, die je gemakkelijk op je schoot kunt gebruiken of meeneemt in de trein. Echter zijn de verschillen in gewicht en dimensies de afgelopen jaren wel minder klein geworden dan ze waren. De grote van het scherm voor een MacBook Air is 13 inch. Waar je ook MacBooks Pro kunt kopen in 13 inch, vind je deze ook in 15 en 16 inch uitvoeringen terug. 

Wat je verder op een Macbook Air ook niet vindt en op een Pro wel, is de Touch Bar, waarmee je tussen applicaties kunt schakelen of binnen programma’s sneltoetsen kunt uitvoeren. Of een touch bar handig voor je is, hangt af van persoonlijke voorkeuren.

Rekenkracht

Een Macbook Pro heeft een krachtigere processor dan een MacBook Air. De processor van de MacBook Air is zo ingericht dat deze efficiënt en gebalanceerd werkt. Hierdoor is een Pro geschikter voor zware programma’s, waar een MacBook Air is gemaakt om lichte programma’s uit te voeren. Bij de MacBook Pro heb je daarnaast een stuk meer mogelijkheden om je hardware te upgraden, wanneer je meer RAM-geheugen nodig hebt bijvoorbeeld. Of een sterkere processor wenst zoals de 8-core processor.

Accuduur

Waar beide series een prima accuduur kennen, heeft de MacBook Air wel een langere accuduur van 13 uur in vergelijking tot 10 op een MacBook Pro.

Grafische prestaties en gaming

Voor het verwerken van grafische berekeningen op het beeldscherm en gaming is een sterke videokaart nodig. De grafische kaarten van een MacBook Pro zijn hierbij een stuk sterker dan die bij een MacBook Air.

Conclusie

Een MacBook Air is een logische keuze wanneer je niet werkt met grafisch zware programma’s en/of veel rekenkracht nodig hebt. Daarin legt een MacBook Air het af op de MacBook Pro. Voor een huis, tuin- en keuken laptop is de Air niet alleen goedkoper, maar ook lichter en gaat de accu aanzienlijk langer mee. Wil je juist wel veel werken op de MacBook en is een kwalitatief beeldscherm ook voor je van belang? Kies dan voor een MacBook Pro. Deze zal je in dat geval niet teleurstellen.   

 

Gerelateerde artikelen

Een terugval in het verkeer is een nachtmerrie voor een SEO-specialist en een marketeer

Krultang en styler in één product

Thuis in Twente met Marcel Kon makelaars