TAEC
Image default
Management

De voordelen van urenadministratie

Wil je graag de productiviteit van jouw werknemers verhogen? Dan is urenadministratie misschien wel wat voor jouw bedrijf. Urenadministratie houdt in dat de medewerkers hun gewerkte uren bijhouden. In het begin kan het misschien rekenen op wat weerstand, omdat het voelt als controle en het kost vaak tijd om hier gewend aan te raken. Toch kan het registreren van de uren erg nuttig zijn. Wij hebben een aantal voordelen op een rij gezet.

1.      Makkelijker uren verantwoorden

De klant wil graag weten waar hij of zij voor betaald. Door middel van de urenregistratie kun je gemakkelijk aantonen hoeveel uren de medewerkers voor de klant aan de slag zijn geweest. Er zijn verschillende tools die uitkomst bieden bij urenadministratie en meestal de mogelijkheid geven tot het uitdraaien van overzichtelijke rapporten. Het registreren van uren zorgt voor transparantie en voorkomt eventuele discussies wanneer er meer uren dan begroot zijn uitgetrokken voor een project.

2.      Basis voor plannen

Via software voor urenregistratie kan er toegevoegd worden hoeveel uur je denkt nodig te hebben voor een taak of project. Dit zorgt voor overzicht in je dagelijkse planning en laat zien of de schatting realistisch was.

3.      Factureren wordt een stuk makkelijker

De meeste tools kunnen gekoppeld worden aan een facturatietool. Hierdoor kunnen facturen makkelijker opgesteld en verstuurd worden.

4.      Inzicht in productiviteit

Zoals eerder benoemd: het bijhouden van de gewerkte uren kan aanvoelen als controleren. Maar het registreren van de uren kan ook aantonen of iemand zich nog moet ontwikkelen om zo sneller een taak te kunnen afronden. Daarnaast kan het iemand een medewerker inzien wanneer hij of zij vooruitgang heeft geboekt.

5.      Is er ruimte voor?

Door het inplannen van taken en projecten, is er als het goed is een duidelijk overzicht die direct kan aantonen of er nog wel ruimte is voor een andere taak of project. Zo voorkom je teleurstelling bij de klant, wanneer je na het aannemen van een project, moet vertellen dat er toch geen tijd voor is.

https://keeping.nl/urenadministratie