De zin en onzin van Acupunctuur Zeist

De een vindt het geweldig, de ander vindt het pure volksverlakkerij. Bij de vestiging van Acupunctuur Zeist weten ze er alles van. Het is regelmatig nodig om de oordelen en vooroordelen over acupunctuur uit te leggen en te verdedigen. Vermoeiend, en soms voelt het als dweilen met de kraan open. Tegen een muur boksen. Maar toch, omdat de medewerkers van Acupunctuur Zeist zo overtuigd zijn van de vele positieve effecten van hun diverse behandelingen gaan ze met veelal onverminderd enthousiasme door, met het uitleggen van de geweldige werking van acupunctuur bij uiteenlopende klachten.

Eeuwenoude manier van genezen

De medewerkers van Acupunctuur Zeist hebben allen de benodigde trainingen, opleidingen en cursussen gevolgd om alle ins en outs te weten van acupunctuur als vorm van geneeskunde. Het is een zeer uitgebreide studie, het gaat immers om de gezondheid van de cliënten, dus ongelooflijk belangrijk dat de klachten verholpen kunnen worden en dat de grootst mogelijke vakkundige inzet kan worden getoond. Het menselijk lichaam is een heel ingewikkeld iets, en bij Acupunctuur Zeist zijn ze heel goed op de hoogte van de diverse kwalen en klachten die voorbij komen.

 

Het principe van acupunctuur is het onderbreken van de energiebaan die voor klachten zorgt. Daarvoor is het wel nodig dat je goed weet hoe energiebanen in een lichaam lopen. In de diverse ruimtes van Acupunctuur Zeist hangen duidelijke kaarten van het menselijk lichaam en de zenuwbanen die we allemaal hebben. Daar kan kortsluiting in komen en klachten veroorzaken. Er worden miniscule dunnen naaldjes in de huid geplaatst, daar waar een zenuw loopt, en die naaldjes moeten natuurlijk precies goed geplaatst worden. Dat is een kunst die niet zomaar te leren is. Het lijkt ook wel een beetje apart, al die naaldjes in de huid. Maar, alles wat telt is het uiteindelijke resultaat.