TAEC
Image default
Dieren

Dierenarts Waalre voor de beste zorgen voor je konijn

Je bent helemaal verliefd op je konijntje! Dat schattige bolle kopje en die kraaloogjes, je smelt al helemaal al als je er naar kijkt. En dan dat superzachte vachtje! Niet verwonderlijk dat je helemaal gek op hem bent! En dan wil je natuurlijk ook alleen het allerbeste voor hem. Daarvoor ben je bij dierenarts Waalre op de juiste plek. Of het nu gaat om zin nageltjes die geknipt moeten worden of dat hij gevaccineerd moet worden: bij dierenarts Waalre krijg je het beste advies voor je konijntje.

Laat je konijn vaccineren bij dierenarts Waalre

Het is heel belangrijk voor de gezondheid van je konijn om ze ieder jaar op tijd te laten vaccineren. Er heersen namelijk twee zeer ernstige konijnenziektes rond, namelijk Myxomatose en VHS. Dit is wel het laatste dat je wil voor je konijn. Deze ziektes hebben vaak een dodelijke afloop en zijn bovendien erg besmettelijk. Dus ook andere konijnen lopen gevaar. Dus wacht er niet mee en laat je konijnen op tijd vaccineren en voorkom veel leed. Je kan je konijn bij dierenarts Waalre laten vaccineren.

 

Hoe herken je een gelukkig konijn?

Hiervoor moet je bij het begin beginnen. Zet een konijn nooit alleen. Konijnen zijn van nature groepsdieren en hebben dus een soortgenoot nodig. Neem dus altijd twee konijnen. Het beste is om een mannetje en een vrouwtje samen te zetten (zet nooit twee mannetjes samen!). Laat ze wel castreren/steriliseren. De volgende stap is de grootte van het verblijf. Je konijn moet minstens drie sprongen kunnen maken, pas dan is je verblijf groot genoeg. Ook moet er een buitenren aan zitten voor voldoende frisse lucht. Let hier allemaal goed op, want veel konijnenverblijven die ze in winkels verkopen voldoen niet. De basis is er, ze zitten met z’n tweeën en hun verblijf is groot genoeg. Let nu goed op hun gedrag. Val je konijn soms ineens op? En ligt hij dan vreemd op zijn zij of zelfs z’n rug? Geen zorgen! Dit is een teken van een gelukkig konijn! We noemen dit een flop en alleen konijnen die helemaal op hun gemak zijn maken een flop. Soms zie je ze ook vreemde bokkensprongen maken in de lucht. De pootjes worden in de lucht gestrekt en de maken acrobatische draaien in de lucht. Prachtig om te zien! Deze zogenaamde binkies geven ook aan dat je konijn gelukkig is. Dus zie je dit gedrag regelmatig bij je kleine wollen vriendjes? Gefeliciteerd! Jouw konijnen hebben een mooi leven dankzij jou!

https://web-wings.nl/