TAEC
Image default
Bedrijven

Dit is de beste voorbereiding op je rijbewijs

Je rijbewijs halen klinkt misschien spannend. Bijna iedereen heeft het wel moeten doen in zijn of haar leven. Het halen van je rijbewijs kan ook enkele maanden in beslag nemen. Daarnaast is het ook een groot kostenplaatje, niet te vergeten. Met de juiste voorbereiding kun jij ervoor zorgen dat je helemaal klaar bent om je rijbewijs te gaan halen. Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

Theorie-examen

Je bent ondertussen al een tijdje bezig met rijlessen. Dat is super fijn. Zo weet je het een en ander in de auto al te vinden. Voordat je een praktijkexamen mag doen, moet je een theorie-examen afleggen. Je mag al een theorie-examen doen vanaf 16 jaar. Op dit examen moet je laten zien dat je de verkeersregels kent, dat je het juiste verkeersinzicht hebt en laat je zien dat je gevaar herkent. Ofwel, je laat zien dat je veilig de weg op kunt.

Om de juiste voorbereiding te hebben op dit examen, kun je oefenexamens autotheorie doen en verkeersborden leren. De oefenexamens autotheorie bereiden je erop voor dat je weet wat je kunt verwachten tijdens het echte examen. Oefenexamens autotheorie bevatten meestal soortgelijke vragen en stellingen.

Praktijkexamen

Nadat je je theorie hebt gehaald mag je nu dan ook je praktijkexamen gaan doen. Een praktijkexamen mag je pas doen vanaf 17 jaar. Bij dit examen ga je dan ook echt de weg op. Je gaat een rit maken om te laten zien dat je echt veilig kunt rijden en klaar bent om alleen de weg op te gaan. Deze rit duurt ongeveer 35 minuten. Voordat je gaat rijden moet je naar een bepaalde bestemming rijden. Dit moet je doen met een navigatiesysteem. Echter rijd je vooral op aanwijzingen van de examinator die naast je zit in de auto. De examinator beoordeelt of je zijn of haar aanwijzingen goed opvolgt. Er zijn zeven examenonderdelen die getoetst worden. De examinator kijkt onder andere naar voorrang verlenen, beheersing van de auto en hoe je kijkt tijdens het rijden. Om goed voorbereid het examen in te gaan is het van belang dat je voldoende aantal lessen hebt gehad bij je rijschool. Pas als je eigen rijinstructeur ervan overtuigd is dat jij veilig de weg op kan, kun je je praktijkexamen gaan doen.

 

https://theorie-oefenexamen.nl/alles-over-het-eenrichtingsweg-bord