TAEC
Image default
Gezondheid

Dit werkt echt tegen pigmentvlekken 4 ultieme tips

 

De zomer is voor velen het leukste seizoen van het jaar. Volop zon en dan komen we massaal met zijn allen buiten. Barbecues, feestjes, terrasjes, we blijven dus al wat vaker in de zon zitten met als resultaat dat we een mooie gebruinde huid hebben waar we heel blij mee zijn. Echter kan het voor bleke mensen betekenen dat de tijd van sproetjes weer is aangebroken, en voor mensen met een getinte tot donkere huid komen vaak de pigmentvlekken weer terug. Dit kan leiden tot frustratie en irritatie. Echter moet je niet bij de pakken blijven zitten want hier zijn 4 tips om deze frustratie en irritatie de deur uit te zwaaien!

 

Laserbehandeling

Vaak is het niet echt een goedkope manier om donkere vlekken in gezicht te verwijderen maar als je ten einde raad bent en al van alles geprobeerd hebt, kan het de perfecte oplossing zijn. Om ontgoocheling te vermijden is het wel belangrijk om te weten dat deze behandeling vaak succesvol en effectief is maar 100% garantie dat het ook een blijvende oplossing is, heb je er niet mee. Tijdens een laserbehandeling zal het laserlicht het pigment in de huidcellen als het ware vernietigen, maar de cellen daar rond blijven in zijn geheel. Deze behandeling is niet heel pijnlijk, het voelt eerder aan als speldenkopjes die in de huid worden geprikt. Het kan echter zijn na de behandeling, dat de pigmentvlek eerst donkerder zal worden en daarna pas bleker wordt, geen paniek, dit is perfect normaal.

Skinlight

Heb je niet veel zin om veel geld uit te geven om donkere vlekken in gezicht te verwijderen? Dat is perfect normaal. Dan kan je ook de blekende crème Skinlight proberen. Niet duur en heel effectief. Bovendien is Skinlight geschikt voor elk huidtype omwille van zijn neutrale PH-waarde. Smeer tot 2 keer per dag op een gereinigde huid en je zal zien dat je binnen een termijn van 8 weken, van je pigmentvlek verlost bent!

 

Citroen, zout en olijfolie

Nog een goedkopere methode en een methode die je zeker wel eens in huis kan hebben is citroen. Je kan perfect proberen om je pigmentvlekken verwijderen met citroen. Dit is niet schadelijke manier om te proberen. Snij een citroen in schijfjes en behandel de huid met een schijfje. Laat het even inwerken en spoel daarna met lauw water en smeer een dag of nacht crème. Uiteraard kan je ook een citroenmasker maken. Meng hiervoor het sap van een halve citroen met een theelepel zout en wat olijfolie. Smeer op de huid en laat een kwartiertje inwerken. Spoel daarna weer af en smeer terug een hydraterende crème, citroen heeft namelijk een uitdrogend effect. Herhaal deze behandeling tot 3 keer er week indien nodig en bye bye pigmentvlekken.