TAEC
Image default
Woningen

Een goed cilinderslot

Je kunt bij het huis verschillende producten kopen om de beveiliging sterker te krijgen. Denk hierbij aan beveiligingscamera’s of een alarminstallatie. Toch is er een product waar het mee begint en welke eigenlijk het beste werkt om de inbrekers buiten de deur te houden. Namelijk een goed slot. Een slot is een van de eerste en makkelijkste dingen die te vervangen is bij een woning. Beveiligingsinstallaties en camera’s kunnen een hoop geld kosten terwijl een goed slot veel makkelijker te verkrijgen is en ook goed kan beschermen. We gaan je in deze tekst uitleggen wat dan een goed slot is.

Een cilinderslot in de voordeur

Een inbreker zal kijken naar welk slot er te vinden is. Wanneer de inbreker een cilinderslot ziet, is dit direct een kleine waarschuwing voor hem. Deze sloten zijn namelijk veel minder makkelijk open te breken dan andere sloten. De inbreker zal wellicht zelfs het huis overslaan. Een slot als deze werkt namelijk op en hele typische manier. Om het slot te openen is de perfecte sleutel nodig welke bij het slot hoort. Elke andere sleutel zal er niet voor zorgen dat de staafjes in de cilinder van dit slot in de juiste positie komen te staan. Terwijl dit wel nodig is voor het slot om te kunnen openen. Alleen met de juiste sleutel is het dus mogelijk om een cilinderslot als deze te openen. Dit maakt het al een veel grotere uitdaging voor een inbreker die geen seconde kan verspillen. Toch is dit slot nog niet voldoende.

Extra beveiliging

Er is namelijk nog een extra beveiliging nodig. Een inbreker gaat ook met de tijd mee en leert inmiddels ook lastigere sloten te openen. Cilindersloten kan hij namelijk openen met een techniek die kerntrekken heet. Hierbij zal hij een grote schroef in het slot boren. Vervolgens kan hij de deur open maken door de schroef weer uit het slot te trekken met een hoop kracht. Cilindersloten met kerntrekbeveiliging zijn dan de perfecte manier om deze techniek tegen te gaan. Bij kerntrekbeveiliging is de cilinder namelijk nog beter beschermd door gehard staal. Dit maakt het onmogelijk voor de inbreker om de deur open te breken met kerntrekken. Al met al dus een goede manier om een inbreker af te schrikken. Ben je op zoek naar goede beveiliging dan is het zeker de moeite waard om een goed slot met kerntrekbeveiliging en SKG 3* keurmerk aan te schaffen.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/