TAEC
Image default
Woningen

Een goede hoog laag boxspring kopen

De Arbowetgeving vereist een hoog laag bed als er iemand aan het bed wordt verzorgd. Zo’n bed, is een volledig in hoogte verstelbaar bed, al is dit niet het enige kenmerk van dit type bed. Door de hoogteverstelling hoeft de zorgverlener niet diep te bukken of te tillen.

Met een hoogte van 80 cm kan de zorgverlener gemakkelijk zijn of haar werk doen. Verstelbaarheid is ook handig voor zorgverleners, omdat het gemakkelijk is om de ideale slaaphoogte (die ook erg laag is) in te stellen, evenals het in- en uit bed stappen. Het instellen van het hoofdeinde in een bijna verticale positie biedt ook geweldige ondersteuning bij het verlaten van het verpleegbed.

Comfort bij een hoog laag bed

We hebben alle eigenschappen van een hoog laag bed  besproken, maar het belangrijkste is natuurlijk het slaapcomfort. Als een “normaal” bed. Met andere woorden: waar lig je op? Als eerst beginnen we onder het bed. De vloeren zijn gemaakt van hout en staal, en hout zorgt voor de meest comfortabele slaap tot nu toe. Vergelijk dit met een “gewone” houten lattenbodem met flexibele latten.

 Ligcomfort is vooral belangrijk voor oudere volwassenen, die vaak een gevoeligere rug en/of nek hebben en doorgaans meer tijd in bed doorbrengen. Wellicht rijst nu de vraag waarom er nog stalen bodembedden zijn. Deze worden vooral gebruikt in verpleeg- (uitleen)instellingen omdat de metalen lattenbodems snel en goedkoop gesteriliseerd kunnen worden. Hout heeft immers een open structuur waarin bacteriën (virussen, bacteriën etc.) hun nest kunnen bouwen. Zo kan het bed snel en hygiënisch weer gereinigd worden en is het klaar voor de volgende persoon.

Koop je hoog laag boxspring bij Bedder

Bedder heeft een assortiment aan hoog-laagbedden, die aan alle eisen voldoen tegen scherpe prijzen. Alle bedden hebben mooie houten schalen, comfortabele houten bed frames, een papegaai, vier wielen met remmen en houten zijhekken. Hoogte- en vloerverstelling worden elektrisch bediend, met voor elke functie een aparte motor.

 ARBO vereist geen elektrische verstelling, maar het is natuurlijk veel gemakkelijker. Aanpassingen gebeuren met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. De functies (voeteneinde, hoofdeinde, hoogte en eventuele Trendelenburghouding) zijn er duidelijk op weergegeven met icoontjes en elke functie kan op en neer worden bewogen. De afstandsbediening kan worden vergrendeld zodat het bed niet per ongeluk kan worden versteld of misbruikt door bijvoorbeeld een persoon met dementie. Oftewel: alles waarnaartoe een cliënt, écht verlangd!