TAEC
Image default
Woning en Tuin

Een kluswoning, wat vervang je wel of niet?

Mocht je net een kluswoning hebben gekocht, dan heb je waarschijnlijk al enkele plannen gemaakt voor een komende verbouwing. Mocht de woning nog over een houtkachel beschikken dan willen wij adviseren om deze te laten zitten! Nu de prijs van gas en elektriciteit sterk zijn gestegen, is het goedkoper om brandhout te kopen voor de verwarming van je huis.

Gooi niet direct alles weg

Voordat je een hoop containers bestelt en direct alles laat afvoeren, bekijk eerst even rustig of je enkele materialen kunt hergebruiken. Materialen zoals hout, tegels, en stenen kun je prima opnieuw gebruiken tijdens de verbouwing. Bouwmaterialen zijn net zoals aannemers een stuk duurder geworden, kun je hier geld op besparen, dan heb je weer extra budget over voor andere projecten.

Verantwoordelijk afval scheiden

Mocht je een hoop materialen bij elkaar hebben gesprokkeld die je weggooit? Dan adviseren wij je om verschillende containers te bestellen in plaats van één grote restcontainer. Wanneer je de materialen afzonderlijk van elkaar af voert ben je minder geld kwijt dan voor een restcontainer. Ook kan dit natuurlijk in overleg met een lokale afvalverwerker.

Bewaar de tegels

Een hoop verouderde woningen hebben vaak verborgen schatten, onlangs hebben hoveniers onze tuin opnieuw aangelegd. Tijdens de aanleg van onze nieuwe tuin maakte zij gebruik van prachtige tegels, afkomstig uit een tuin van een verouderde woning. Deze siertegels worden nu door ons gebruikt bij de achter- en voordeur. Wij zijn aankomende zomer in style aan het barbecueën in onze nieuwe tuin.

Behoudt de natuur

Nadat de verbouwing klaar is of in sommige gevallen al eerder, is het eerstvolgende wat aangepakt wordt de tuin. In veel gevallen van oudere woningen zijn de tuinen volgebouwd met planten, bomen en struiken. Veel nieuwe huiseigenaren kiezen ervoor om ruimte te maken in de tuin en halen het liefst de hele tuin leeg. Laat een paar planten staan of vraag advies aan een professional, het groeien van een volwassen tuin kan tientallen jaren in beslag nemen!