TAEC
Image default
Meubels

Een millimeter meer: maatwerk kasten maakt het mogelijk

Ben je iemand die het niet zo heeft op standaard kasten? Of heb je een huis waarin een standaard kast niet past? Dat is vervelend. Maar niet getreurd. Ook voor jou is een perfecte kast te vinden. Wanneer je het namelijk niet van standaard kasten kunt hebben, kun je wel maatwerk kasten laten maken. Hiermee kun je op de millimeter precies bepalen hoe je kast eruit komt te zien. Weg met die standaard kasten, jij zal binnenkort genieten van je eigen maatwerk kasten. Wil je weten wat de voordelen ervan zijn en waar je ze kunt vinden? Lees dan verder.  

Voordelen van maatwerk kasten

Wanneer je maatwerk kasten laat maken, heeft dit voordelen. Zo is het dat je zelf de maten kan bepalen. Je kunt de breedte en lengte tot op de millimeter precies bepalen. Wanneer je een kast wilt hebben tussen twee muren en dit afwijkende maten zijn, kun je niet snel een passende kast vinden. Met deze kasten kun je voor deze afwijkende maten wel een goede kast vinden. Daarnaast is het met maatwerk kasten dat je zelf het materiaal van je kast mag kiezen. Zo kun je je kast bij je interieur afstemmen. Je kunt bij kasten die je op maat laat maken, zelf de kleur, de vorm en ook het materiaal gebruiken.  Als laatste zijn kasten die op maat gemaakt zijn natuurlijk heel uniek. Dit komt doordat niemand precies dezelfde kast als jou zal hebben. Hierdoor word je maatwerk kast heel erg persoonlijk. Ook kun je jouw maatwerk kasten inrichten zoals jij het wilt.  

Online kasten op maat

Ben je iemand die niet graag zijn huis uit gaat voor dit soort klusjes? Of vind je het gewoon prettiger om dit online te doen? Dat kan! Er zijn verschillende sites waar je online tot op de millimeter nauwkeurig je maatwerk kasten kan laten maken. Hoe gemakkelijk is dat? Je hoeft niet eens de deur uit en heb binnen een paar minuten is je nieuwe kast besteld.  Ook kun je met een muisklik de ene site vergelijken met de andere site. Zo vind je de site die voor jouw gevoel de beste maatwerk kasten kan maken. Daarnaast kun je ook kijken naar de verschillende levertijden. Wanneer je namelijk binnen een paar weken deze kast nodig hebt, moet je wel kijken of dit mogelijk is bij de site waar je besteld. Hierbij kan dus je keuze ook afhangen van de levertijd als de kasten niet verschillen.  

Jouw kastprijs

Wanneer je maatwerk kasten laat maken, zal de prijs hoger liggen dan een standaard kast. Dit komt doordat maatwerk kasten veel ingewikkelder zijn. Bovendien worden kasten op maat ook met de hand gemaakt. Het door jou gekozen materiaal wordt bewerkt, gezaagd en in elkaar getimmerd. Ook wordt de prijs bepaald door jouw ontwerp. Hoe meer details en completer jij de kast ontwerpt, hoe duurder de prijs van de kast zal zijn. Dit komt doordat de extraatjes die je toevoegt, meer tijd en werk voor de makers kost.