TAEC
Image default
Woningen

Een vlonder maken van hardhout? Dit is waar je op moet letten

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om een vlonder te nemen. Vooral voor mensen die uitkijken op het water kan een vlonder een echte toevoeging zijn. Iedereen zou wel lekker van de zon willen genieten met een koud drankje en net een extra stukje achtertuin. Maar voordat het zover is, is er dus nog werk aan de winkel. Als je ook een vlonder wil maken van hardhout ben je hier aan het juiste adres. Wij geven namelijk tips zodat jij weet waar je op moet letten tijdens het bouwen van je vlonder!

Duurzaam hardhout

Wat misschien wel het meest belangrijke is voordat je überhaupt begint met klussen is het selecteren van geschikte materialen. Als het hier op aankomt is goedkoop bijna altijd duurkoop. Vooral met een vlonder is het erg belangrijk om materiaal te gebruiken dat betrouwbaar is en lang meegaat. Dit is dan ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen hun vlonder te maken met hardhout, dat erg goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Let er hierbij wel op dat je ook dit type hout goed moet behandelen voor het beste resultaat.

Meten is weten

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een betrouwbaar soort hardhout, is een goede voorbereiding het halve werk. Stel voordat je begint een plan op, desnoods met meerdere mensen of een expert, zodat je later niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Reken van tevoren bijvoorbeeld uit hoeveel hardhout je nodig hebt en welke andere materialen je nog in huis moet halen.

Voorboren van hardhout

Alhoewel hardhout de beste en meest betrouwbare keuze is voor het bouwen van een vlonder, is het verstandig om rekening te houden met andere eigenschappen van dit type hout. Zo kan hardhout namelijk krom gaan trekken, wat overigens verder geen gevolgen heeft. Om dit te voorkomen kun je het beter niet dagenlang onbewerkt in de zon laten liggen. Ook is het een goed idee om hardhout voor te boren voordat je ze gebruikt voor je vlonder. Dit voorkomt latere frustraties. Tenslotte raden we je aan je van tevoren goed in te lezen, zodat je weet waar je aan begint. Succes!