TAEC
Image default
Huishoudelijk

Functies van een interieurstylist

Een interieurstylist is een ontzettend divers beroep. Je denk vaak aan het voor de hand liggende dingen, maar toch zijn er heel veel verschillende taken waar een interieurstylist verantwoordelijk voor kan zijn. 

Advies geven 

Het geven van advies is één van de belangrijkste functies en ook eentje waar een stylist het meeste tijd in besteed. Je wilt als interieurstylist natuurlijk jouw klant zo goed mogelijk helpen. Je wilt dat ze het volle vertrouwen hebben in jou en je expertise. Zo gaan ze dus regelmatig met elkaar in gesprek bij Eurodesk in Utrecht om zo erachter te komen wat de specifieke wensen zijn. Vaak hebben de meesten wel een idee, maar komen er niet helemaal goed uit. Het is dan de taak van de interieurstylist om advies te geven over wat er het beste gedaan kan worden. Dit doet hij of zij van begin tot eind. Vandaar dat het ook zo een belangrijke taak is. Het blijft namelijk continu terug komen en alleen zo kun je ook tot de beste keuzes komen. 

 

Plan maken

Vaak wordt er hier niet over nagedacht, maar de interieurstylist heeft ook een erg grote rol als het gaat om het maken van een ontwerp. Het is dus ook nog eens een erg creatief beroep. Het is ook een taak wat niet al te makkelijk is. Het ontwerp moet namelijk bij de stijl van de klant, de functie van de ruimte en natuurlijk ook het bepaalde budget passen. De Interieurstylist moet bij het ontwerp aan vanalles denken: van de vloerbedekking tot de gordijnen, van de verlichting tot de meubelen en van de sfeer tot de accessoires. Het is belangrijk dat hij of zij op de hoogte is van de laatste trends op het gebied van interieur en mode.

 

Samenwerken 

Alles is een hoop werk en het is dus niet zo dat een interieurstylist alles zelf moet doen. dat zou ook nog eens onmogelijk zijn. Als interieurstylist werk je met meerdere partijen samen. Denk aan de meubelmakers, leveranciers of eventuele architecten. Je moet voor dit goed kunnen overleggen, maar ook werk uit handen kunnen geven en erop vertrouwen dat een ander het goed zal doen. Buiten dat heb je natuurlijk ook de klant. Je gaat regelmatig langs en stelt hem of haar goed op de hoogte van de vorderingen die worden gemaakt. Je hebt voor alles logischerwijs de toestemming nodig van de klant. Het is immers voor hen bedoeld. Een goede communicatie is daar dan ook erg belangrijk. 

 

Uitvoeren 

Ook dit is iets wat veel mensen wellicht niet weten, maar het komt ook steeds vaker voor dat de interieurstylist zelf ook helpt tijdens de uitvoering. Een interieuradviseur koopt dan van te voren alle benodigde materialen en spullen en richt de ruimte op een bepaalde manier in. Hierbij werkt de Interieurstylist nauwkeurig mee en zorgt dat het eindresultaat aan de wensen van de klant voldoet. Ook geeft de Interieurstylist advies over eventuele aanpassingen van het ontwerp naar een wellichte nieuwe collectie en over de andere mogelijkheden die haalbaar zijn. 

Er komt dus veel kijken bij een beroep als interieurstylist. Gelukkig zijn er genoeg opleidingen die je kunt volgen, die helpen om de beste interieurstylist te worden. Mocht je zelf zo iemand nodig hebben voor een eigen ruimte, dan zijn er online ook genoeg bedrijven te vinden. Ze kunnen je helpen met het hele proces.

https://www.eurodesk.nl/