TAEC
Image default
Woningen

Functionele verlichting in je huis

Het hebben van een goed verlicht huis is fijn, al helemaal wanneer deze verlichting op de juiste plek hangt. Je hebt bijvoorbeeld rotan hanglampen in de keuken of in de eetkamer. Maar hangen deze lampen wel op de juiste plek? De beste locatie is boven de eettafel, niet te hoog, niet te laag. Functionele verlichting is nodig op plekken waar je het meeste licht nodig hebt. In de keuken op het aanrecht, een eventueel kookeiland, en boven de eettafel. Hier kun je het beste een lichtplan voor maken. Op deze manier kun je bepalen waar de lichtbronnen moeten komen. Zo weet je de precieze locatie in je huis en hoe fel deze lichtbronnen moeten zijn om voldoende licht te geven.

Ieder zijn eigen stijl

Tegenwoordig heb je een breed assortiment aan verschillende lichtbronnen in verschillende stijlen. Neem bijvoorbeeld inbouwspots. Deze kunnen helemaal worden weggewerkt zodat je de lamp bijna niet meer ziet, alleen het licht dat er vanaf komt. Dezelfde lichtbron kan ook in een decoratieve vorm worden geplaatst. Hier kun je dan opbouwspots voor gebruiken. Dit geeft hetzelfde effect plus een decoratieve functie. Kies goed uit welke lamp je op welke locatie plaatst. Wil je een opvallende of decoratieve lamp, dan kun je beter niet gaan voor inbouwspotjes. Zo zijn er lampen in allerlei soorten, kleuren, vormen en maten. 

Bad en buiten

Niet alle lampen zijn geschikt voor iedere ruimte. Badkamerlampen moeten goed tegen water en stoom kunnen, aangezien deze hier regelmatig mee in aanraking komen. In de keuken kan dit ook van toepassing zijn als de lamp in de buurt van het werkblad zit. Voor buitenruimtes of in de tuin zijn ook speciale lampen. Deze hangen of staan buiten het hele jaar door en moeten daar dan ook goed tegen kunnen. Heftige vorst, regenstormen of brandende zon, niet alle lampen zijn daarvoor geschikt. Ook deze categorieën kennen een breed assortiment. Vraag daarom gerust om advies als je er zelf even niet uitkomt.

Lampentotaal.nl

Bij lampentotaal kun je een lamp vinden voor iedere kamer in je huis. Of je nou op zoek bent naar binnenverlichting, verlichting voor buiten of naar superdeals, op de site vind je het allemaal. Je kunt er ook om advies vragen. Je kunt bijvoorbeeld vragen voor advies over kleuren, technische termen, materialen en fittingen. Lampentotaal heeft gratis bezorging voor bestellingen boven €49,-. Je kunt ook een kijkje komen nemen in de showroom voor buitenverlichting of in de winkel voor producten als zaklampen, armaturen en andere lichtbronnen.