TAEC
Image default
Gezondheid

Het belang van goed drinkwater

Water is één van de meest belangrijke middelen die we nodig hebben om te overleven. Om gezond te zijn en je lichaam in goede conditie te houden, heb je toegang nodig tot een betrouwbare toevoer van goed drinkwater. Je lichaam bestaat voor ongeveer 60 procent uit water en hoewel je weken zonder eten kunt, overleef je maar een paar dagen zonder water.

We kunnen niet zonder

De vitale functies van ons lichaam zijn afhankelijk van goed drinkwater. Water houdt je gehydrateerd, het spoelt gifstoffen weg, stuurt voeding door je lichaam en helpt bij de spijsvertering. Wanneer iemand uitgedroogd raakt, kan diegene zich slechter concentreren en hoofdpijn ervaren. Dit komt de mate van hydratatie een grote invloed heeft op onze hersenen. Bovendien is water ook erg belangrijk voor het verhogen van je energieniveau. Daarom is een regelmatige inname van water van groot belang.

Transport van voedings- en afvalstoffen

Je lichaam is sterk afhankelijk van water om alle verschillende stoffen te transporteren die je nodig hebt om te overleven. Bloed, dat zowel zuurstof als voedingsstoffen naar de cellen transporteert, bestaat voor 83% uit water. En je hebt zowel bloed als urine nodig om afvalstoffen en gifstoffen uit je systeem te verwijderen.

Temperatuurregulatie

Water speelt een belangrijke rol bij de temperatuurregulatie. Als je het te warm krijgt, stuurt het lichaam water en zout naar je huid om de warmte als zweet af te geven en als je het koud hebt, trekken je bloedvaten samen om de warmte vast te houden. Een prachtig systeem, maar wel afhankelijk van goed drinkwater.

Essentieel voor onze spijsvertering

Wanneer je eet, breken spijsverteringssappen (die water bevatten) het voedsel af, zodat je lichaam de voedingsstoffen kan opnemen. Door voldoende water te drinken als onderdeel van een maaltijd, kan je lichaam het voedsel gemakkelijker door je darmen verplaatsen, waardoor het risico op constipatie wordt verkleind.

Schoon water

Voor goed en schoon drinkwater moet je zijn bij de Schoonwater expert softwatersystems.nl. Zij hebben zich ontwikkelt tot een waar begrip in ons land en staan voor je klaar als besloten hebt jouw drinkwater tot een ander en beter niveau te tillen.