TAEC
Image default
Woning en Tuin

Het zuiden van Limburg

In het zuiden van Limburg ligt de oorsprong van onze maatschappij. Het is namelijk zo dat in het zuiden van Limburg de grond na de ijstijd het vruchtbaarste was, wegens de löss die hier te vinden was. Hierdoor konden de boeren op één plek blijven wonen en hun eigen voedsel kweken. Maar wat kunnen we op de dag van vandaag nog vinden in Zuid-Limburg? Dat lees je allemaal in deze blog!

Grotten

In Zuid-Limburg kun je op meerdere plekken nog grotten of groeven vinden, zo vind je ze in Valkenburg. Deze zijn misschien wel de bekendste grotten van Nederland, de echte mergelgrotten. Maar in Maastricht kun je bij de Sint Pieter berg ook grotten vinden, deze kun je ook betreden.

Natuur

Tuurlijk staat Zuid-Limburg bekend om de prachtige natuur die we hier hebben. Het is namelijk een gebied waarin veel bossen en natuur te vinden zijn, denk hierbij aan de Brunssummerheide. Hier worden ook weer activiteiten georganiseerd, zoals het blote voetenpad. Dit is vooral heel leuk als je met kinderen bent, het goed weer is en je lekker een buiten activiteit wilt gaan doen.

Sporten

Tuurlijk is sporten ook mogelijk op heel veel plekken, maar een van de bekendste plekken in Zuid-Limburg is toch Snowworld in Landgraaf. Voor de ski liefhebbers is dit ook een reden om in Zuid-Limburg te gaan wonen, zodat ze lekker makkelijk kunnen gaan skien.

We kunnen dus garanderen dat er meer dan genoeg te doen is in het zuiden van Limburg. Het is niet alleen heel afwisselend, het is ook voor jong en oud!

https://www.empressmanagementservices.nl/wonen-in-landgraaf/