TAEC
Image default
Bedrijven

Hoe je zorgt voor een goede band met de kleinkinderen

Gezellig zo’n oppas oma die altijd voor de kleinkinderen klaar staat en geen brug te ver is. Heel gezellig kan dat zijn ja. Maar, niet iedereen is zo’n oma. Ben je eigenlijk niet die typische oma, waarvan mensen verwachten dat je die bent?

Hou jij gewoon van een heel schoon en opgeruimd huis en ben jij eigenlijk meer van een goede baan? Dan kan het soms best lastig zijn om toch een goede band te krijgen met de kleinkinderen. Daarom hier wat tips.

Stoelhoezen en oud servies

Ga jouw huisinrichting maar alvast voorbereiden op de komst van kleinkinderen. Hou jij van strak design en moet alles op de plek liggen en brandschoon zijn? Ja, dan zijn kleinkinderen op z’n zachts gezegd een flinke uitdaging.

Het is alleen wel zo dat als je continu moet gaan fitten op de kleinkinderen of dat jij uitvalt tegen de ouders of dat jij je loopt te verbijten, dit niet ongemerkt zal zijn. De kleinkinderen zullen het zeker voelen. Maar, het kan ze wel het gevoel geven niet goed genoeg te zijn. Dat wil je natuurlijk wel voorkomen.

Daarom hebben ze nu stoelhoezen en oud servies gevonden. Niet dat dure servies voor de kerst natuurlijk. Nee, hier gaat het om oud servies dat je ergens bij een kringloop koopt. Iets waarvan het je geen zeer doet, als het kapot gaat.

Het ideale van stoelhoezen is natuurlijk dat vlekken nu geen probleem meer zijn. Dat zal een stuk fijner zijn voor de sfeer.

Tijd vrijmaken

Je hoeft niet die oma te zijn die drie dagen in de week komt oppassen, om een goede oma te zijn. Het is wel belangrijk om hier op een eerlijke, niet harde, manier met de ouders over te praten. Wat je wel moet doen, ondanks die fantastische baan, dat is tijd vrijmaken voor jouw kleinkinderen.

Echte tijd. Dus als je ze ziet: zorg er dan voor dat je oprecht met ze bezig bent in het nu. Het nu is namelijk de enige plek, waar je een band kunt opbouwen met jouw kleinkinderen. En heel soms, moet je toch maar eens kijken of je toch niet stiekem een keertje wel kan oppassen. Het is namelijk wel een kans om jouw kleinkinderen nog beter te leren kennen.

https://review-pagina.nl/