TAEC
Image default
Internet

Hoe kies je de juiste lamp voor boven de eettafel?

Of je nu een fervente gastheer/vrouw bent of liever rustige dineert met het gezin, de eetkamer heeft een speciale plaats in huis. Verlichting is een bijzonder belangrijk designelement in de eetkamer, omdat het niet alleen licht geeft terwijl , maar ook een krachtige invloed heeft op de sfeer en ambiance van de algehele ruimte. Lees verder en ontdek enkele toptips voor het kiezen van de perfecte eetkamerlamp.

Welke modellen zijn populair?

Een lamp boven eettafel biedt eindeloze opties. De stijl bepaal je best zelf maar er zijn verschillende modellen:

 • Kroonluchters:
  Kroonluchters zijn de meest voor de hand liggende keuze voor elke eetruimte, stijlen variëren van klassiek en elegant tot rustiek en modern. Deze armaturen moeten passen bij de grootte van uw ruimte en eettafel.
 • Hanglampen:
  Kies voor een modernere verlichting een hanglamp boven je eettafel. Je kunt één grote statement-hanger kiezen, of hem afwisselen met een mix van 2-3 hangers boven het eetoppervlak.
 • Booglamp boven eettafel
  Een booglamp is een idelae sfeerschepper. De voet staat op de grond en de lampenkap komt via een gebogen arm boven de tafel. Je hoeft geen gaten in je plafond te boren en deze lampen zijn mobiel. Meestal staan ze in een sfeerhoekje, maar een booglamp boven eettafel werkt ook!
 • Inbouw lampen:
  Als je werkt met een bijzonder kleine ruimte of een informele eethoek in uw keuken, moet je inbouwverlichting overwegen. Je kunt er een kiezen die vlak tegen het plafond rust voor kamers met een lage plafondhoogte, of kiezen voor een semi-flush licht dat een paar centimeter naar beneden hangt voor een andere look.

Plaatsing van de hanglamp

Kies verstandig de locatie van de lamp boven eettafel. Een kroonluchter of andere laaghangende armaturen moeten in het midden van de eettafel worden geplaatst, niet in het midden van de kamer. De grootte moet in verhouding zijn met de grootte van de tafel. En , vooral bij hanglampen en kroonluchters mag die niet te laag hangen.
Vraag tips bij je verlichtingswinkel en verkoop verstandig!

https://alleslicht.nl/