TAEC
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kom je snel af van het wagenpark?

Voor een optimale bedrijfsvoering is betrouwbaar vervoer van groot belang en hoort bedrijfsauto verkopen daar ook bij. Daar moet u ook niet te veel tijd aan kwijt zijn en moet de verkoopprijs wel binnen de verwachtingen blijven. Het belangrijkste is om alles op een rijtje te plaatsen en zo niet verrast te worden. Voor het bepalen van de marktprijs kan er een vergelijking worden gemaakt met overeenkomstige modellen of kan er zelfs een taxateur worden ingeschakeld.

Wees op alles voorbereidt

Naast het papierwerk dat erbij komt kijken, is het vooral van belang, dat er niet getwijfeld dient te worden aan de staat waarin de auto zich bevindt. Het is nooit leuk om na een proefrit geconfronteerd te raken met een potentiële koper die komt opdagen met een lijst aan defecten waar U niet van op de hoogte was. Dat gaat allemaal niet alleen een grote invloed hebben op de prijs, maar gaat het ten koste van de geloofwaardigheid van het bedrijf. Laat een garage dus een complete inspectie uitvoeren en kan het inspectierapport aangeboden worden aan elke belangstellende die langskomt. Omdat een proefrit er ook bij hoort, kan het nooit kwaad om een aparte verzekering af te sluiten voor dit onderdeel. Indien er onverhoopt iets misgaat bij het nemen van zo een proefrit, zal de verzekering opdraaien voor de schade. Er komen bij de verkoop dus wel wat extra kosten bij. Daar staat echter tegenover, dat de verkoop met een gerust hart aangevangen kan worden.

Onbekend maakt onbemind

Met zo een ruim aanbod aan bedrijfsauto’s op de markt, zal het wel het niet zo eenvoudig zijn om de concurrentie voor te zijn. Door echter advertenties te plaatsen, wordt er meer bekendheid aan gegeven. Het is ook mogelijk voor bedrijfsauto verkopen, om in zee te gaan met opkopers. Die bieden meestal wat lager, maar is de auto wel gelijk verkocht. Een andere interessante manier om de auto kwijt te raken, is door een ruil aan te gaan. Het verschil wel bijbetalen en is er meteen een andere (nieuwe) bedrijfsauto beschikbaar. Vanuit het buitenland is er ook veel belangstelling voor bedrijfsauto´s en zijn er verkoopsites te vinden die zich speciaal op die doelgroep richten.

Bedrijfsauto verkopen kan dus op verschillende manieren worden aangepakt en is het belangrijkste daarbij, dat niet alleen het papierwerk allemaal in orde is, maar dat de staat waarin de auto zich in bevindt, bekend is. Een garage zal de inspectie grondig uitvoeren en kan er altijd ook een bod worden aangevraagd bij een auto inkoopbedrijf.