TAEC
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je trapmatten het beste schoonmaken?

De trapmatten die u bij ons koopt daar wilt u uiteraard zo lang mogelijk met plezier gebruik van maken. Door deze goed te onderhouden en op de juiste manier schoon te maken verleng je de levensduur. Daarom een paar tips om uw trapmatten schoon te maken. Natuurlijk is het wel belangrijk om te kijken van welk materiaal u trapmatten zijn vervaardigd. Gebruik daarom alleen de schoonmaaktips die hier specifiek voor zijn bedoeld.

Waarom trapmatten of trapmaantjes schoonmaken en onderhouden?

Uiteraard is er eigenlijk maar één passend antwoord op te geven. Om uw trapmatten of trapmaantjes zo lang mogelijk mooi te houden is goed onderhoud van essentieel belang. Onderhoud is in dit geval vooral het op de juiste manier reinigen. Door regelmatig schoonmaken zorgt u ervoor dat levensduur van de trapmatten echt flink verlengd.

Trapmatten of trapmaantjes van tapijt

Heeft u trapmatten van tapijt?
Deze kan u het beste op de volgende manier reinigen:

Neem de stofzuiger en zoek het opzetstuk met zachte borstel. Plaats deze op de stofzuiger en zuig hiermee al het losse vuil van de trapmatten. Dit is misschien voor een aantal keren echt voldoende. Maar komen er echt vlekken op de trapmatten van tapijt? Dan moet u echt even iets anders erbij doen.

Zit er een klein vlekje op een trapmat van tapijt? Geen probleem die kan je echt gemakkelijk weer weg krijgen. Neem een tapijtreinigingsspray spuit voldoende van dit middel op de vlek. Heel even laten inwerken en dep dan op de vlek met een schone witte doek. De vlek is verdwenen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je deze procedure nog een keer herhalen.
Mocht u spray gaan gebruiken om vlekken uit tapijt te verwijderen? Lees dan altijd goed het etiket van de desbetreffende tapijtspray. Volg altijd goed de instructies op die op het etiket vermeld staan.
Wat overigens ook heel goed werkt is het tapijt van de trapmaantjes schoonmaken met een stoomreiniger. Daarmee krijg je ook heel goed al het vuil en de meeste vlekken wel weg.

Hoe maakt u trapmatjes van aluminium schoon?

Heeft u bij ons mooie aluminium trapmatten gekocht dan kunt u deze het beste schoonmaken op de volgende wijze:

Begin met de stofzuiger plaats op de stofzuigermond de zachte borstel. Hiermee zuigt u voorzichtig al het losse vuil er heel snel en makkelijk af. Het fijne van aluminium is dat u dit materiaal ook met een vochtige doek kan afnemen. Neem een doekje maak deze vochtig en gebruik een klein beetje allesreiniger. Hiermee gaat u over de aluminium trapmatten en ze zijn weer blinkend schoon.

Heeft u toch het idee dat het niet helemaal goed schoon is? Dan kan u eventueel nog een ontvetter gebruiken. Daarbij moeten we wel even een waarschuwing geven. Voor dat u dit product gaat gebruiken is het belangrijk om eerst te kijken of dit geen gevolgen of invloed heeft op de verf van de trap en op het aluminium van de trapmatten. Doet u daarom eerst even een kleine proef met het ontvettingsmiddel voor de zekerheid. Gaat de proef goed dan kan u de aluminium trapmatten met de ontvetter schoonmaken.

Trapmatten van kunststof reinigen

Mocht de keuze zijn gevallen op onze kunststof trapmatten dan kan u die het beste schoonmaken op de volgende manier:

Net als bij tapijt en aluminium begin je met stofzuigen. Gebruik ook bij kunststof trapmatten of maantjes een zachte borstel. Nu heeft u alle losse vuildeeltjes verwijderd. Kunststof is een materiaal dat u ook heel vlug en gemakkelijk kan afnemen met een vochtige doek. Op die manier kan u vlekken en vastzittend vuil moeiteloos weg krijgen en verwijderen.

Neem een vochtig doekje of maak even een sopje met lauwwarm water en een klein beetje allesreiniger. Neem vervolgens het vochtige doekje en ga over de kunststof trapmatten of maantjes om op die manier al het vuil te verwijderen. Daarna even goed laten opdrogen en het ziet er weer mooi en schoon uit.

https://www.micostep.com/nl/blog/trapmatten-schoonmaken-en-schoonhouden/