TAEC
Image default
Woningen

Hoe moet ik een waterontharder installeren?

Een waterontharder is goed voor bijna ieder huishouden. Het gaat kalk tegen en zorgt ervoor dat je minder hoeft te schrobben in bijvoorbeeld de badkamer. De installatie van een dergelijke ontharder klinkt alleen misschien een beetje moeilijk, maar dit valt reuze mee. Dit hangt overigens wel af van de soort die je kiest. We vertellen je er alles over in dit artikel.

 

Welke soorten zijn er?

In de regel zijn er twee soorten waterontharder, maar vergeef ons deze simplistische weergave. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een industriële waterontharder en een magnetische waterontharder.  Die eerste is wat betreft installatie niet zo handig om zelf te doen. Het gaat namelijk vaak om een grote machine die je niet zomaar op een waterleiding schroeft.

 

De magnetische waterontharder die we noemde is een stuk makkelijker in gebruik. Iedereen die een schroef kan vastdraaien kan ermee uit de voeten, zolang je de waterleiding kunt vinden natuurlijk. Deze waterontharders bestaan uit twee delen die je los van elkaar kunt schroeven. In de beide delen zit een sterke magneet waar het ook de naam aan te danken heeft.

 

Door deze twee magneten aan elkaar vast te schroeven over een waterleiding wordt het water blootgesteld aan de magnetische kracht. Hierdoor kunnen de mineralen in het water minder goed binden en wordt de kalkvorming tegen gegaan.

 

De installatie van een waterontharder is daarom een goede methode om de kalkaanslag bij de bron tegen te gaan. Als alles gaat zoals het hoort hoef je minder vaak je badkamer schoon te maken, heb je minder schoonmaakmiddel nodig en gaan je huishoudelijke apparaten ook nog eens langer mee. 

 

Om je keuze nog makkelijker te maken zijn er een hoop vergelijking gemaakt tussen de verschillende ontharders. Zo vind je hier de aquamag 7000 ervaringen vergeleken met de amfa 4000. Zowel de prijs als de magnetische kracht wordt hier naast elkaar gehouden.