TAEC
Image default
Bedrijven

Hoe verbeter je de fysieke welzijn op de werkvloer?

Inspanningen op het kantoor zijn doorgaans niet gericht om het fysieke welzijn van medewerkers te verbeteren. Integendeel, lang werken achter de computer kan leiden tot lichamelijke problemen, zoals nek- en schouderklachten, en een gebrek aan lichaamsbeweging. Wanneer je ervoor zorgt dat het gehele team zich fysiek gezond en sterk houdt, zal je op ten duur blijere werknemers creëren omdat je waarde hecht aan een goede balans op de werkvloer. Om het fysieke welzijn te waarborgen, geven we je in dit artikel enkele tips die je centraal moet stellen in het kantoorleven. 

Geef je team voldoende ruimte voor beweging 

Wanneer je je team in staat stelt om te kiezen voor wat lichaamsbeweging, dan zul je al gauw merken dat velen hier maar al te graag gebruik van willen maken. Zorg ervoor dat medewerkers op de hoogte zijn van het inplannen van wat dagelijkse lichaamsbeweging en stel de faciliteiten beschikbaar om hiermee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het indelen van een ruimte met onder meer een tafeltennis en gymnastiekmiddelen! 

Organiseer een “walking meeting”

Wanneer je ideeën moet bespreken met het team, overweeg dan om te kiezen voor een wandeling! Terwijl jullie aan de wandel zijn, stimuleer je de creativiteit en binding die normaal gesproken niet van toepassing zijn in een benauwde vergaderkamer. Een wandelvergadering kan je niet alleen doorvoeren door middel van samen op pad te gaan, maar ook vanaf afstand. Stel bijvoorbeeld specifieke tijden in om te vergaderen op afstand en spoor je teamleden aan om ondertussen een wandeling te maken. 

Ga aan de slag met een wekelijkse teamtraining

Om de fysieke gezondheid van je team écht prioriteit te geven, kan je een wekelijks trainingsuur organiseren. Je kunt hierbij een professionele coach inhuren die helpt om een passende lichaamstraining samen te stellen die geschikt is voor het hele team. Op deze manier zorg je niet alleen voor de lichamelijke gezondheid van je medewerkers, maar doe je ook wekelijks iets leuks samen! 


Om de positieve energie op de werkvloer aan te trekken en meer betrokkenheid van het team te creëren, kunnen werkgevers overwegen om kennis te maken met activiteiten rondom het verhogen van de vitaliteit in organisaties. Om te werken aan de vitaliteit van het team, kunnen externe partijen helpen om interventies te organiseren op het gebied van diverse programma’s, coaching, trainingen en health checks. Vitaliteitstraining zijn doorgaans een uitstekende manier om niet alleen de betrokkenheid van het team te verhogen, maar ook om een beter retentiebeleid te ontwikkelen.

https://web-wings.nl/