TAEC
Image default
Bedrijven

Hoe ziet een gezond dieet uit? Dat lees je hier!

We weten allemaal wel hoe goed het voor ons is om gezond te eten. Gezonde voeding heeft een positief effect op je gezondheid en energieniveau en kan helpen om veel ziektes te verminderen. Maar wat is nu precies gezond eten? En hoe pas je je eetgewoonten aan om gezonder te leven?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in een gezonde en evenwichtige voeding. Ook zijn er verschillende meningen over wat gezond is en wat niet. Ook speelt sociale media hier tegenwoordig een steeds grotere rol in. En de een wordt makkelijker beïnvloedt door voedingstrends dan de ander! Soms is het dus lastig om voor jezelf een duidelijk overzicht te hebben over hoe een gezond dieet er nu precies uitziet. Hieronder lees je hier meer over!

Hoe ziet gezonde voeding eruit?

Er zijn natuurlijk basisregels die bij een gezond dieet horen. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken: drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. Je kunt dit natuurlijk aanvullen met thee en koffie, het liefst zonder suiker! Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk bewerkt voedsel te vermijden. Bovendien kun je tegenwoordig ook prima zonder vlees en vis leven!

Wat kan je hierbij helpen?

Iets wat je kan helpen met het bijhouden van je gezonde dieet is het maken van een gezond eetschema. Hoe ziet een gezond eetschema eruit? Een gezond eetschema is individueel en dus voor iedereen anders. Maar de basis van een gezond voedingsschema is grotendeels hetzelfde. Een gezond voedingsplan bevat vrijwel altijd de volgende elementen: zoveel mogelijk onbewerkte voeding, en vrijwel altijd geldt: hoe natuurlijker het product, hoe gezonder het is.

Daarnaast is ook diversiteit belangrijk in je dieet. Mensen zijn gemaakt om voedingsstoffen uit een verscheidenheid aan producten te halen. Daarom kun je het beste allerlei voedselgroepen eten als het kan. Zo worden noten en zaden vaak over het hoofd gezien. Let ook op de basis van je voeding, bijvoorbeeld voornamelijk plantaardig: groenten en fruit zouden bovenaan je voedsellijst moeten staan. 250 tot 300 gram groente per dag en 2 stuks fruit zouden voor iedereen binnen handbereik moeten zijn.

Maar varieer ook met je eiwitbronnen: veel mensen eten graag vlees, maar proberen een of twee keer per week vis te eten en een of twee keer per week veganist te worden. Denk aan peulvruchten zoals linzen, kikkererwten, kikkererwten en meer. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je de kwaliteit van je dieet drastisch verbeteren!

https://eetschema.net/