TAEC
Image default
Bedrijven

In een oud of nieuw huis wonen?

Soms twijfelen mensen of ze in een oud of nieuw huis willen wonen. Een nieuw huis heeft als voordeel dat alles er mooi strak uit ziet. Bij een oud huis is het ook maar afwachten, er kunnen bijvoorbeeld verborgen gebreken zijn. Bovendien tocht het er vaak ook sneller. Toch worden ook veel mensen verliefd op een oud huis, want ‘het heeft karakter’.

Twijfel je of je in een nieuw of oud huis wil wonen? Check dan hier de overwegingen die je kunt maken. Op die manier kun je wellicht makkelijker een keuze maken en kies je voor iets wat echt bij jou past.

Moderne villa

Een moderne villa is natuurlijk prachtig. Zeker als je van een modern en strak interieur houdt, past een nieuwe villa enorm goed. Dit is gewoon een ideale mix. Het nadeel is natuurlijk dat je niet overal zomaar een moderne villa kunt laten maken of kunt kopen. Voor een moderne villa heb je dus mogelijk wat minder mogelijkheden om te kopen. Daarentegen heeft een nieuwe villa natuurlijk als voordeel, dat je die geheel naar jouw hand kunt zetten.

Nostalgische jaren dertig woning

Wellicht iets compleet anders is een nostalgische jaren dertig woning. Hou je van een interieur waar je de klassieke stijl met bijvoorbeeld enkele moderne meubelstukken afwisselt? Dan kan dit ontzettend goed staan in een jaren dertig woning. Zeker als er oude details, zoals glas in lood ramen, aanwezig zijn, geeft dit natuurlijk een heel bijzonder gevoel. Veel mensen ervaren dit als warm en karakteristiek.

Een nadeel van dit soort woningen is dat bijvoorbeeld zonnepanelen hier niet echt mooi op staan. Tenminste, sommige mensen vinden dit. Er is natuurlijk destijds niet over nagedacht dat de toekomst mogelijk zou vragen dat zonnepanelen ‘mooi zouden moeten staan’. Zonnepanelen bestonden immers nog niet. Maar, sommige mensen vinden het dusdanig lelijk op een jaren dertig woning, dat ze liever bijvoorbeeld gas blijven stoken. Dit is alleen natuurlijk wel steeds duurder.

Al met al is het dus zeer persoonlijk: een oud huis of nieuw huis… Ben jij er al uit?

https://bruis-architectuur.nl/moderne-villa/