TAEC
Image default
Woning en Tuin

Is het plaatsen van een plasmafilter moeilijk?

Het plaatsen van een plasmafilter in een afzuigkap kan enigszins uitdagend zijn, maar met de juiste instructies en gereedschappen is het goed te doen. Overigens zijn er verschillende afzuigkappen, bij het bestellen van een plasmafilter is ook altijd een gebruiksaanwijzing aanwezig, zodat het plasmafilter altijd passend geplaatst kan worden. 

Aandachtspunten bij het plaatsen van een plasmafilter

Veilig te werk gaan

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat de afzuigkap is uitgeschakeld en losgekoppeld is van de stroomvoorziening om elektrische schokken te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam om beschermende kleding te dragen om uzelf te beschermen tegen eventuele scherpe randen of materialen.

Oude filter verwijderen

Als de afzuigkap al een filter heeft, moet deze worden verwijderd voordat de plasmafilter wordt geïnstalleerd. Dit kan meestal worden gedaan door het filter los te schroeven of uit de daarvoor bestemde sleuven te trekken, afhankelijk van het specifieke model van de afzuigkap. Een veelvoorkomend type filter is de Guc1314.

Handleiding erbij nemen

Controleer de handleiding van de afzuigkap om te bepalen waar de plasmafilter moet worden geplaatst. Dit kan meestal worden gevonden in het filtergedeelte van de afzuigkap, direct boven de ventilator.

Plaats de plasmafilter

Schuif de plasmafilter in de daarvoor bestemde gleuven of bevestigingspunten, zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats zit. Sommige modellen kunnen een vergrendelingsmechanisme hebben om de filter op zijn plaats te houden.

Controleer de pasvorm

Zodra de plasmafilter op zijn plaats zit, controleert u of deze correct is geïnstalleerd en of er geen ruimte is tussen de filter en de behuizing van de afzuigkap. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de filter efficiënt kan werken en voorkomt lekkage van ongewenste luchtstromen.

Test de afzuigkap

Nadat de plasmafilter is geïnstalleerd, sluit u de afzuigkap aan op de stroomvoorziening en schakelt u deze in om te controleren of alles naar behoren functioneert. Controleer of er geen abnormale geluiden zijn en of de afzuigkap effectief lucht afvoert.

Over het algemeen vergt het plaatsen van een plasmafilter in een afzuigkap geen speciale vaardigheden, het is voor vrijwel iedereen haalbaar, maar het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en de instructies van de fabrikant op te volgen. Bij twijfels over uw kunde om de filter zelf te installeren, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat het correct wordt gedaan.

https://plasmafilterstore.nl/