TAEC
Image default
Bedrijven

Kennisbank ontwikkelen voor jouw vereniging

Met een kennisbank kun je waardevolle informatie structureren en ervoor zorgen dat deze informatie makkelijk vindbaar en toegankelijk is voor de mensen binnen en buiten jouw vereniging. Maar wat is een kennisbank en wat zijn nou de voordelen? Je leest het in dit blog. 

 

Wat is een kennisbank? 

Een kennisbank is een online omgeving waar een enorme hoeveelheid aan artikelen, verslagen, cijfers en andere informatiebronnen samen komen. Het is een centrale plek in een digitale omgeving waar je content voor jouw organisatie kan samenbrengen. Een kennisbank ontwikkelenvoor een vereniging is zeker van belang voor de organisatie. Zo is een kennisbank overzichtelijk, goed vormgegeven, toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Bezoekers worden op deze manier voorzien van informatie die ze graag lezen of nodig hebben. Dit kan voor zowel interne leden, maar ook voor geïnteresseerden in jouw vereniging.  

 

De mogelijkheden van een kennisbank 

Een kennisbank gebruik je dus om informatie op te slaan in een online omgeving. Deze omgeving is dan voor leden en/of niet-leden toegankelijk en maakt het makkelijk om kennis te delen. Voorbeelden van informatie kan zijn in de vorm van een artikel, video, afbeelding, nieuws, evenement of document. Deze kennisbank kan je plaatsen op de website voor verenigingen, zodat ze gekoppeld zijn met jouw organisatie. Binnen de kennisbank kan je drie onderdelen toevoegen. Allereerst kan je een overzichtspagina toevoegen zodat een gebruiker kan filteren op categorie. Ook kan de gebruiker op deze pagina een zoekopdracht invoeren. Door deze opties toe te voegen aan de kennisbank vergroot je de gebruiksvriendelijkheid. Vervolgens voeg je een detailpagina toe. Hier kan de bezoekers de content vinden waar hij of zij naar zocht. Tot slot is het goed om een inspiratiepagina toe te voegen. Deze pagina is voor bezoekers die eigenlijk nog niet helemaal weten waar ze naar zoeken. Met deze pagina inspireer je de bezoekers om de kennisbank te bekijken.  

 

Waarom een website voor verenigingen? 

Vervolgens wil je de kennisbank ergens online plaatsen in een centrale omgeving. De meest voordehand liggende keuze is dan een website voor jouw vereniging. Vanuit hier kan je een koppeling maken naar de kennisbank. Leden die inloggen op de website zijn dan ook direct ingelogd in de kennisbank door middel van een single sign on.  

https://www.yard.nl/kennisbank-ontwikkelen/

Gerelateerde artikelen

De soorten werk in de zorg

Veelzijdig transportbedrijf in Roosendaal

Afzuigmotor