TAEC
Image default
Kinderen

Kies een halfhoogslaper hout en maak je kinderkamer af

Als je nog zoekt naar een leuk bed voor je kindje, dan is een halfhoogslaper hout iets voor jou. Je kunt natuurlijk een normaal bed kiezen, maar een hoogslaper biedt veel voordelen. Zo ziet de kamer er meer open uit, omdat je meer ruimte onder het bed hebt. Daarnaast kan dit een leuke ervaring voor je kind zijn om op een halfhoogslaper van hout te slapen. Je kunt dit bij verschillende winkels kopen, zoals bijvoorbeeld bij Petit Puk. Lees nu meer over waarom het kopen van een halfhoogslaper gemaakt van hout een goede keuze is. 

 

Halfhoogslaper van hout en een nette slaapkamer

Het is begrijpelijk dat je als ouder je soms stoort aan de rommel die je kind maakt. Vooral als het niet goed wordt opgeborgen. Door een halfhoogslaper huis te kopen, creëer je meer ruimte, waar bijvoorbeeld speelgoed kan worden opgeborgen. Hierdoor ziet de slaapkamer er al een stuk minder rommelig uit. Een ander voordeel van een halfhoogslaper van hout is dat de kamer makkelijker schoon te maken is. Voornamelijk de vloer kun je hierdoor makkelijker schoonmaken, omdat het bed niet pal tegen de grond aan staat. 

 

Je kind vindt een halfhoogslaper hout helemaal leuk

Je kunt halfhoogslapers in verschillende vormen en kleuren kopen. Vaak wordt deze leuk opgemaakt, zodat je kind er nog meer van kan genieten. Daarnaast vinden kinderen het vaak stoer om iets hoger te slapen. Het is een avontuur voor ze. Deze halfhoogslaper van hout kun je voor kinderen van elke leeftijd gebruiken. Voor oudere kinderen kan de ruimte eronder bijvoorbeeld als studeerplek worden gebruikt. Ook kun je deze ruimte als logeerplek gebruiken, wanneer er bijvoorbeeld een vriendje of vriendinnetje komt slapen. Ook kan je samen met je kind een knusse hut maken van deze ruimte. Dit zijn allemaal leuk ideeën voor wanneer je besluit een halfhoogslaper van hout te kopen. 

 

Waarom wel en niet een halfhoogslaper kopen

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een halfhoogslaper. Zo is dit iets minder hoog dan een normale hoogslaper, waardoor het goed toegankelijk is. Daarnaast zorg je voor extra ruimte in de kamer, waardoor je meer kunt opbergen. Ook is het leuk voor kinderen om iets hoger dan normaal te slapen. En wist je dat hoe hoger je slaapt, hoe warmer het is? Dit is vooral in de koude wintermaanden fijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal uitdagingen bij dit bed, want je moet extra moeite doen om het bed te verschonen. Daarnaast kan het uit bed komen soms iets moeilijker zijn. Daarnaast kan het in de zomer wel een stuk warmer zijn op een halfhoogslaper, vergeleken met een normaal bed. 

 

Andere tips voor inrichten kinderkamer

Los van een fijn halfhoogslaper hout, zijn er ook andere aspecten van de kinderkamer waar je rekening mee kunt houden. Je wilt natuurlijk dat je kind zijn of haar slaapkamer zelf ook leuk vindt. Zorg dus voor een gezellige uitstraling, door bijvoorbeeld mooie muurdecoraties toe te voegen. Ook een zachte en fijne verlichting kan hierbij helpen. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken, is een lekker zacht vloerkleed. Zo zorg jij ervoor dat je kind helemaal blij is met de kinderkamer.

Meubels van PETIT PUK: gemaakt met liefde, voor generatie op generatie.