TAEC
Image default
Aanbiedingen

Kijk jij regelmatig kritisch naar je abonnementen?

Hoeveel abonnementen heb jij momenteel lopen? Drie? Vijf? Acht? De meeste mensen zouden het niet weten als je het ze vraagt. Meestal komen ze in ieder geval ruim onder de tien uit, een stuk of vier, vijf misschien. De realiteit? Die kan per persoon erg verschillen. Duidelijk is wel dat de meeste mensen het aantal abonnementen dat zij hebben doorgaans te laag inschatten. Waar we er gemiddeld vijf tot vijftien hebben lopen, denken de meeste mensen dat het er een stuk minder zijn. Weet jij hoeveel abonnementen je hebt lopen? En kijk je wel eens of je door deze deels op te zeggen of door over te stappen geld kan besparen?

 

Maak eerst maar eens een lijstje

 

Ben je er al uit, hoeveel abonnementen je hebt? Het handigst en snelst kom je erachter door een lijstje te maken. Begin met de abonnementen die je uit je hoofd weet. Dat je een abonnement voor internet en tv hebt, bijvoorbeeld, dat kun je nauwelijks zijn ontgaan, net als het abonnement voor je mobiele telefoon. Probeer je lijst zo compleet mogelijk te maken, en pak vervolgens je bankafschriften er eens bij. De kans is groot dat je je lijst daarna kunt verdubbelen, als je ziet welke bedragen er periodiek van je rekening gaan.

 

Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Je sluit abonnementen af omdat je ze nodig hebt, omdat je ze handig vindt. Zolang dat het geval is, en je kunt ze zonder problemen betalen, kun je ze gerust laten lopen. Kom je in je zoektocht echter abonnementen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had? Dan kun je die maar beter opzeggen, grote kans dat je ze niet zal missen.

 

Kan het ook goedkoper?

 

Als je alleen de abonnementen over hebt die je wilt houden, is het goed om eens te kijken of je erop kunt besparen. Zeker bij de wat duurdere abonnementen, zoals voor internet en tv, kan dat leuke bedragen opleveren. Je kunt je provider vergelijken met de prijzen die anderen voor dezelfde diensten rekenen. Blijkt dat je elders goedkoper uit kunt zijn? Dan houdt niemand je tegen om over te stappen. Toch mooi meegenomen, als je op deze manier iedere maand geld kunt besparen.

 

Zeker de wat duurdere internetabonnementen zoals glasvezel vergelijken kan wat dat betreft lonen. Hoe hoger de kosten, des te hoger ook de verschillen kunnen zijn. Bovendien is glasvezel een dienst die in opkomst is, met steeds meer providers die ermee aan de slag gaan. Regelmatig checken of er een net zo goede, maar wel goedkopere aanbieder is kan hier dus echt lonend zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Werkkleding voordelig online kopen

Hoeveel groepen heb ik minimaal nodig in mijn groepenkast?

Fiat Geschiedenis