TAEC
Image default
Winkelen

Koopgids infraroodpanelen

Een infrarood paneel is een populair hulpmiddel voor het verwarmen van woningen. Ze hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, waaronder het feit dat ze minder lawaai of vervuiling veroorzaken. Infraroodpanelen zijn een goede keuze als je warmte uit je kamer wilt halen zonder dat je de centrale verwarming hoeft aan te zetten. Ze zijn eigenlijk een geweldige aanvulling op je huis of kantoor, omdat ze tijdens de koudere maanden voor de broodnodige warmte kunnen zorgen. Bij veel soorten infraroodpanelen moet je selectief zijn bij het kiezen van het infrarood paneel dat bij je past. Als je infraroodpanelen wilt gebruiken als verwarmingssysteem, moet je rekening houden met deze factoren:

Grootte en wattage van de infraroodpanelen

Een infraroodverwarming wordt gemeten aan de hand van de grootte van het paneel. Hoe groter het is, hoe krachtiger het is. Het hangt ook af van het aantal mensen in je huis en van hun slaapgewoonten (of ze vroeg of laat wakker worden). Als je meer dan één persoon in huis hebt die ’s morgens vroeg wakker wordt, is het aan te raden om een ​​groter infrarood paneel te kiezen. Het kan dus de hele kamer opwarmen voordat iemand anders opstaat. Je kunt dit ook gebruiken als een energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Deze panelen verbruiken namelijk alleen elektriciteit als ze je kamer verwarmen en niet als ze uit staan.

Waar je de infraroodpanelen wilt plaatsen

Naast het formaat is het belangrijk om te bedenken waar je de infraroodpanelen wilt plaatsen. Je moet ook overwegen hoeveel panelen comfortabel op één locatie passen zonder dat het er rommelig of onhandig uitziet. De grootte van de kamer bepaalt ook de manier waarop je het paneel kiest. Bovendien zal de infraroodverwarming voor de woonkamer anders zijn dan het paneel voor de badkamer. Zorg er dus voor dat je de locatie bepaalt om de panelen te installeren voordat je naar de winkel gaat om infraroodpanelen te kopen. Daarnaast heb je ook een ander type infraroodpanelen nodig voor het terras.

Veiligheidsvoorzieningen

Let bij de aanschaf van infraroodpanelen ook op hun veiligheidskenmerken. De veiligheidsvoorzieningen kunnen zorgen voor gemoedsrust bij het gebruik van dit verwarmingssysteem. Ten eerste moet de kachel zijn uitgerust met een thermische beveiliging om oververhitting te voorkomen. Verder moet je ervoor zorgen dat het veiligheidscertificaten heeft. Daarnaast is het essentieel om rekening te houden met de IP-classificatie en oppervlaktetemperatuur. Zodra je rekening houdt met deze aspecten zul je de beste panelen kunnen vinden voor je behoefte.