TAEC
Image default
Gezondheid

Kopen van een zwangerschapskussen

Als je zwanger bent, heb je vaak behoefte aan een beetje comfort. Daarom zijn er zwangerschapskussens uitgevonden waardoor je je comfortabeler gaat voelen. Het is lekker zacht en zorg voor goede ondersteuning. En na de bevalling heb je vaak ook even behoefte aan wat comfort. Om deze reden bestaat er ook een voedingskussen waar je straks meer over te weten gaat komen. Maar wat zijn eigenlijk alle voordelen van een zwangerschapskussen? En hoe weet je of je de goede aangeschaft hebt?

De voordelen van een zwangerschapskussen

Als je de afbeeldingen van een zwangerschapskussen ziet, wil je er eigenlijk gelijk in gaan liggen. Het ziet er namelijk heerlijk en comfortabel uit. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Allereerst past dit kussen zich aan jouw lichaam aan. En dat is heel erg belangrijk als je zwanger bent. Je hebt nu eenmaal een flinke buik die wel comfortabel moet liggen als je gaat slapen. Het aanschaffen van zo’n kussen is daarom eigenlijk noodzakelijk. Want als je een goede slaaphouding hebt, heb je automatisch ook een goede bloedcirculatie. En dit is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor de baby. Je wilt natuurlijk het beste met je baby voor hebben.

Welke vormen heeft een zwangerschapskussen?

Wat betreft vormen kun je eigenlijk maar uit twee soorten kiezen: de C-vorm en de U-vorm. Deze woorden zeggen waarschijnlijk al genoeg. De een lijkt op een C en de ander op een U. Het ene kussen is niet beter dan de ander. Het is helemaal aan jou wat jij het fijnst vindt. Na een tijdje kom je hier zelf ook wel achter. Want stel, je kiest ervoor om een zwangerschapskussen aan te schaffen met de letter U. Dan kan het gebeuren dat je deze helemaal niet lekker vindt liggen. Dit heeft voor de rest niets te maken met de kwaliteit van het kussen, maar met jouw slaaphouding. Als deze niet lekker ligt, is het aan te raden te kiezen voor het kussen met de C-vorm.

Wat zijn onze kooptips?

Als je op zoek gaat naar een zwangerschapskussen is dat zo makkelijk nog niet. Je kunt namelijk kiezen uit heel veel verschillende soorten kussens. En als je er zelf geen ervaring mee hebt, zie je na een tijdje de bomen door het bos niet meer. Daarom is het aan te raden al aan het begin van je zwangerschap op zoek te gaan. Dit zorgt ervoor dat je later niet snel een keuze moet maken en misschien met het verkeerde kussen naar huis gaat. Neem daarom alle tijd.

Mocht je weinig tijd hebben, dan is het misschien verstandig een kussen online te bestellen. Op deze manier hoef je niet helemaal naar de winkel om er eentje te halen. Wel is het verstandig eerst even alle reviews te lezen en de beste kussen te vergelijken voordat je gaat kopen. Vergelijken kan makkelijk en snel op consumentenplatform zoals SlaapHub. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goed kussen aanschaft

Verschil tussen een voedingskussen en een zwangerschapskussen

Sommige zwangerschapskussen zijn precies hetzelfde als een voedingskussen. Het ligt maar net aan welk model je koopt.

Een voedingskussen wordt vooral gebruikt om je baby mee te voeden. Het kussen is natuurlijk zacht zodat je baby hier gemakkelijk op kan liggen. En ook hoef je je baby nu niet meer vast te houden. Op deze manier kun jij je baby rustig laten liggen terwijl je hem of haar borstvoeding geeft. Heel erg handig natuurlijk.

Maar als je kijkt, komt het uiteindelijk allebei ongeveer op hetzelfde neer. Het zorgt voor comfort en gemak. Alles is nu een stuk makkelijker. En daarom is het voor iedereen aan te raden!