TAEC
Image default
Woningen

Leuke interieuraccessoires die je aan de muur kunt hangen

Wanneer je niets of weinig aan de muren in je huiskamer hebt hangen kan dit zorgen voor een kille en kale uitstraling. Het is daarom verstandig om wat leuke accessoires aan de muur te bevestigen. Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van accessoires voor aan de wand, zoals bijvoorbeeld een gouden spiegel of een leuke wandplank. Het voordeel van dit soort accessoires is dat ze niet al te veel ruimte innemen maar toch wat meer sfeer geven aan je woonkamer. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van accessoires die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen.

Grote klokken

Een klok is eigenlijk onmisbaar in een huiskamer. Het is zowel een praktische als een sierlijke accessoire. Tegenwoordig zijn grote klokken erg populair. Het voordeel aan een grote klok goud is dat je deze op een duidelijk zichtbare plek in de woonkamer kunt ophangen. Hierdoor kun je de klok goed zien vanaf meerdere plekken in de kamer. Daarnaast kun je ook spelen met symmetrie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote klok recht boven de eettafel te hangen. Grote klokken zijn er in allerlei soorten stijlen, zoals industrieel en minimalistisch.

Schilderijen en spiegels

Veel mensen kiezen ervoor om de huiskamer aan te kleden met leuke schilderijtjes. Hierin kunnen gezinsfoto’s worden geplaatst. Schilderijtjes kun je natuurlijk neerzetten maar je kunt er ook voor kiezen om deze aan de muur te bevestigen. Het is tegenwoordig erg populair om meerdere kleine schilderijtjes naast elkaar aan de muur te hangen. Hierdoor ontstaat er een soort fotowand. Wanneer je kiest voor een fotowand is het belangrijk dat je de juiste afmetingen gebruikt. Ook spiegels zijn een leuke toevoeging voor aan de wand. Je kunt kiezen voor een kleine of een grotere spiegel. 

Wandplanken voor kleinere accessoires

In veel woonwinkels zie je tegenwoordig steeds vaker wandplanken. Dit zijn planken die je eenvoudig kunt bevestigen aan de muur en waarop je leuke accessoires kunt neerzetten. Deze planken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen daarom goed afgestemd worden op de stijl van jouw huiskamer. Wandplanken zijn er in allerlei formaten. Je kunt ervoor kiezen om een lange wandplank op te hangen boven de bank, maar het is ook mogelijk om twee kleinere wandplanken onder elkaar te bevestigen op een andere muur in de woonkamer. Vervolgens kun je deze planken gebruiken om nog weer andere accessoires op te plaatsen, zoals schilderijen of plantjes.