TAEC
Image default
Woning en Tuin

Maak je overkapping zomerklaar: verlichting en decoratie

Het is nog even wachten, maar de warme maanden zijn op komst. Truien worden T-shirts, laarzen worden teenslippers, en de woonkamer wordt de veranda. Het liefst genieten we de hele dag van een lekker zonnetje in onze eigen buitenruimte. Je kunt maar beter zo snel mogelijk beginnen met het inrichten van je overkapping. Denk aan veranda verlichting overkapping en de mooiste planten. Ben jij benieuwd hoe je jouw overkapping zomerklaar maakt? Lees dan snel verder! 

Maak het licht en luchtig

De zomer staat voor licht en luchtigheid. Dit wil je ook laten terugkomen in de overkapping. Begin daarom met het opruimen van alle overbodige spullen. Zo maak je de overkapping ruimtelijker. Vervang dan zware stoffen en decoraties voor lichtere materialen. Denk aan linnen kussens, bamboe, en doorzichtige gordijnen. Met deze luchtige kleuren en materialen haal je de zomerse sferen gemakkelijk je overkapping in. 

De juiste verlichting

Daarnaast speelt verlichting een belangrijke rol in de sfeer van de veranda. De dagen worden langer en warmer, dus we spenderen meer tijd in onze buitenruimte. Daar is wel je juiste verlichting voor nodig. Vervang oude lampen voor duurzame LED verlichting overkapping. Dit geeft je overkapping gelijk een andere sfeer. Met een dimmer pas je gemakkelijk de intensiteit aan. Zo zijn ze perfect voor elk moment van de dag. 

Creëer leuke zithoeken

Een van de belangrijkste aspecten aan een mooie buitenruimte is comfort. Daarom zet je hier comfortabele en gezellige meubels neer. Zorg ervoor dat iedereen een plekje heeft om te zitten. Gebruik zachte kussens die goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Leg een buitenkleed neer die het geheel samenbrengt. Zet ook een tafeltje neer en een leuke poef. Zo deel je je veranda elke dag weer opnieuw in. 

Kies bloemen en planten

Een zomerse buitenruimte is niet compleet zonder bloemen en planten. Deze zorgen voor levendigheid en geven de ruimte sfeer. Ga voor verschillende soorten planten. Combineer grote met kleine planten om het speels te maken. Vergeet niet mooie kleurrijke bloemen neer te zetten. Maak het af met een kruidentuin. Zo geniet je elke zomeravond van heerlijke gerechten met kruiden uit je eigen tuin!

 

Zo, nu kun jij aan de slag met het inrichten van je veranda of overkapping. Ruim de ruimte eerst goed op. Zo begin je met een schone lei. Met sfeervolle verlichting, leuke zithoeken en kleurrijke planten creëer je een gezellige ruimte. Dit is de plek waar jij de hele zomer te vinden bent!