TAEC
Image default
Bedrijven

Meubelvilt beter voor je nieuwe vloer

Meubelvilt oftewel zelfklevende plakvilt is vilt dat onder je meubels plakt. Hiermee bescherm je je vloer en meubels. Als je dit niet doet dan kan het voorkomen dat je je vloer of meubel beschadigd als je met je meubels gaat schuiven. Meubelvilt hoort thuis in elk huishouden, om zo krassen op verschillende ondergronden te bestrijden. Hieronder worden een aantal tips en voordelen beschreven die van toepassing zijn op meubelvilten.

 

Welk soort meubelvilt is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende soorten meubelvilten te koop. Er zit voornamelijk veel verschil in de afmetingen, diktes en uitvoeringen. Zo is er meubelvilt in 2, 3 en 5 mm dikte. Hoe dikker het vilt, hoe beter het beschermt tegen krassen. Het is ook mogelijk om een strip meubelvilt te kopen en deze zelf te knippen. Zo kan je je meubelvilt op maat maken. Daarnaast is er voor elke vloer, een gladde, ruwe, tapijt en houten vloer, een ander meubelvilt geschikt. Meerdere websites maken onderscheid tussen de verschillende soort vloeren en geven hierover advies.

 

Voordelen van meubelvilt

Hierboven is al een groot voordeel genoemd over het feit dat je de meubelvilten kan knippen. De knipfunctie is dus super geschikt voor vierkante, ronde of driehoekige poten. Ook is elk meubelvilt geschikt voor elke type vloer. Nog een voordeel van meubelvilt is dat de kleeffolie makkelijk en goed blijft plakken onder je meubels. Daarnaast slijt het minder snel doordat het vilt een textielsoort is, wat is gehaakt in plaats van is geweven.

 

https://stoeldopshop.nl/pages/meubelvilt