TAEC
Image default
Mode en Kleding

Mode: de nieuwste trends in petten

Mode: de nieuwste trends in petten

Petten zijn de laatste tijd steeds populairder aan het worden. Dit is niet alleen bij jongens, maar ook bij meisjes. Vooral de honkbalpet is erg populair. Deze heeft zijn naam te danken aan de sport, maar vandaag de dag wordt hij vooral casual gedragen. Ook de snapback caps zijn erg populair. Deze zijn speciaal voor truckers gemaakt. Maar ook maken zij de baseball caps met een mooi en prachtig design. Als je jezelf wil onderscheiden is dit een aanrader. In principe past een pet bij iedere outfit. Het maakt niet uit of je in je joggingbroek loopt of dat je netjes met een spijkerbroek loopt. Echter bij een pak staat het natuurlijk niet netjes, maar ook dat wordt wel eens gedaan.

Waar let je op bij het kopen van een bed

Bij het kopen van een pet is de pasvorm de leidende draad voor mensen. Daarnaast heeft het ook te maken met het aantal knopen waarmee je de pet kunt verstellen. Hij moet namelijk niet te los zitten, maar ook niet te strak. Veel mensen dragen hem meer als de helft van de dag, dus vooral een pet die te strak zit is een no go. Daarnaast heb je ook nog verschillende designs waaruit je kunt kiezen. Waar we vroeger allemaal gek waren op sneakers sparen zien we dat deze trend zich ook naar de petten wereld begeeft. De meeste mensen hebben wel 5 of meer petten in huis. Ze zijn namelijk goed te combineren bij iedere outfit.

Dit zijn de trends

De pet werd vaak met de cap naar achter gedragen. Dit was namelijk de trend in de honkbal wereld. Echter zien we ook steeds vaker mensen die hem met de cap naar voren dragen. Dit werkt net zo goed als een zonnebril om de zon weg te houden. Vroeger heerste er een stigma van dat nerds dat deden, maar vandaag de dag is het juist stoer om te doen. Het staat namelijk een stuk netter bij een goede outfit. Daarnaast is het wel zo beleefd om hem tijdens het eten even af te zetten. Waar vroeger veel hoeden werden gedragen, zien we dat nu ook bij de pet. Dit is steeds meer een gewoonte aan het worden, en een trend die zich de komende jaren nog wel blijft voortzetten.

Wie dragen er een pet?

In theorie kan iedereen een pet dragen. Man, vrouw of non binair dat maakt helemaal niets uit. Veel mensen denken dat het gebonden is aan een leeftijd. Echter zie je dat het lang niet alleen maar de jeugd is die de pet dragen. Steeds meer volwassenen doen dit ook. En het is bovendien een accessoires waarmee je goed kunt opvallen. Tevens is het ook praktisch want je stopt je haren onder de pet en je hebt geen last meer van de wind. Als je de cap naar voren doet heb je vaak ook geen zonnebril meer nodig. Dit omdat hij bijna al het zonlicht uit het gezicht weet te houden. Er zit wel verschil tussen de verschillende modellen, dus niet iedere pet heeft deze functie.