TAEC
Image default
Zakelijke dienstverlening

Op zoek naar een interim financieel directeur, wat kunnen zij voor je doen?

Ben je als bedrijf aan het zoeken naar een interim financieel directeur om je verder te helpen? Maar heb je eigenlijk geen idee wat ze voor je bedrijf kunnen betekenen en je doet het maar omdat je een advies hebt gekregen? Dan is deze blog speciaal voor jou! In deze blog maken we meer duidelijk over wat deze functie precies betekent en wat het kan betekenen voor je bedrijf. We omschrijven maar een aantal functies omdat we anders eeuwig kunnen door blijven schrijven.

Controle over je financiën

Sommige bedrijven kunnen een hectische baas hebben die misschien niet zo goed is in het overzicht hebben van financiën. Dan is het zeker handig om een interim financieel directeur in te schakelen. Hij wordt dat hoofd van de financiën en dan kan de baas dat een beetje loslaten en bij hem meekijken hoe hij dat juist aanpakt. Zo laat de interim zien hoe je het beste kunt omgaan met als je geld beloofd aan iemand en dit niet helemaal kan doorvoeren of hoe je het beste kunt sparen met een bedrijf dat veel inkopen doet voor materialen. Hij is een soort van begeleider die je zelf inhuurt.

Haalbare doelstellingen voor bedrijven

Je hebt ook bedrijven die prachtige doelstellingen voor ogen hebben, maar eigenlijk weet je al dat deze niet haalbaar zijn voor een korte en langere periode. Toch zijn er mogelijkheden om zulke doelen we te halen. De interim weet precies wat voor soort strategie hij of zij moet gebruiken om bepaalde doelstellingen te halen op een andere manier. Misschien duurt het dan wel langer voordat er zoiets gebeurt. Maar dan weet je zeker dat als je het eenmaal bereikt, je er trots op mag zijn.

Overzicht en duidelijkheid

Het belangrijkste aan hun functie is dat ze ervoor je zijn om meer overzicht en duidelijkheid te geven als het gaat om je geldzaken. Ze zijn ook een tijdelijk medewerker en gaan uiteindelijk door naar het volgende bedrijf om daar te helpen. Maar als je met een nieuw systeem werkt en je hebt nog vragen, dan staat een interim financieel directeur altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en verder te helpen.